Kaartenlast 1B: rood licht voor acht spelers; 28 anderen dreigen slotspeeldag te missen

Challenger Pro League | Op de voorlaatste speeldag van de 1B Pro League zitten er wederom acht spelers op de strafbank. Twee dragen de gevolgen van een rode kaart; eentje zit nog een tweede keer op de strafbank na 10 gele kaarten en vijf anderen liepen tegen hun vijfde gele kaart van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Waasland-Beveren zal Derrick Tshimanga dit seizoen niet meer in actie komen. De flankverdediger kreeg twee speeldagen schorsing voor zijn rode kaart tegen Lierse Kempenzonen. Westerlo moet het in haar eerste wedstrijd als kampioen dan weer zien te rooien zonder Kouya Mabea (drie speeldagen schorsing + één voorwaardelijk) en Edisson Jordanov. De Bulgaar zit zijn tweede (van twee) schorsingsspeeldagen uit nadat hij als eerste 1B-speler 10 gele kaarten had verzameld.

Daarnaast moet er ook gepuzzeld worden bij Lommel SK en RWDM. Bij Lommel kregen Diego Rosa en Théo Pierrot hun vijfde gele kaart van het seizoen (Pierrot kreeg er vier bij Lommel en één bij Seraing) terwijl er bij RWDM maar liefst drie spelers (al dan niet toevallig) tegen hun vijfde gele kaart aan liepen. Sterkhouders Nicholas Rommens, Gilles Ruyssen en Florian Le Joncour zijn er dit weekend dan ook niet bij.

Met het oog op de barragematchen is het nemen van een vijfde gele kaart vooraf natuurlijk wel 'interessant'. Afwachten wat de andere RWDM'ers doen. Want de Brusselaars hebben nog drie spelers met een gele dreiging. Als zij dit weekend geel pakken, dan missen ze de laatste speeldag. Als ze op de laatste speeldag geel zouden pakken, dan zijn ze geschorst voor de eerste barragematch.

Daarnaast staan ook co-topschutters Lennart Mertens en Daniel Maderner op vier gele kaarten. Zij zullen een nieuwe gele kaart komend weekend dan weer absoluut willen vermijden.

KVC Westerlo
Lyle Foster, Kouya Mabea, Rubin Seigers, Kyan Vaesen

RE Moeskroen
Manuel Angiulli, Marko Bakic, Christophe Lepoint (9)

Waasland-Beveren
Jacob Buus Jacobsen, Daniel Maderner, Louis Verstraete (9)

Lommel SK
Robin Henkens

RWDM
Zakaria El Ouahdi, Théo Gécé, Kevin Nzuzi

SK Deinze
Djihad Bizimana, Siebe Blondelle, Dylan De Belder, Gaëtan Hendrickx, Christophe Janssens (9), Raphael Lecomte, Lennart Mertens, Denis Prychynenko (9)

RE Virton
Jamal Aabbou, Souleymane Anne, Ruben Droehnle, Amine Ghazoini, Ibrahim Karamoko, Jonas Vinck

Lierse K.
-

Spelers met een (9) achter hun naam hebben al negen gele kaarten verzameld en krijgen twee speeldagen schorsing bij een volgende gele kartonnetje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top