Speeldag 34 in de Jupiler Pro League is D-day voor Anderlecht, AA Gent en KRC Genk

Sport | De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn einde, maar op de 34ste en ultieme speeldag zullen er nog enkele cruciale beslissingen vallen. Op zondag worden alle wedstrijden gelijktijdig om 18u30 afgetrapt en er wordt nog gestreden om de laatste tickets voor de Champions' en Europe play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge kan de play-offs met vertrouwen aftrappen na een perfecte 21 op 21 van de afgelopen weken. Tegen KV Mechelen willen zij dan ook deze eerste fase van de competitie goed afronden in het eigen Jan Breydelstadion. Union SG ontvangt het al veroordeelde Beerschot en het kan enkel tevreden zijn met een zege om zo met een voorsprong van drie punten aan de play-offs te beginnen.

RSCA en Gent

AA Gent verloor punten op het veld van Cercle Brugge en Anderlecht wervelde over Charleroi heen, waardoor de Brusselaars terug vierde staan. Zij hebben nu twee punten meer dan AA Gent. RSCA moet op bezoek gaan bij KV Kortrijk terwijl AA Gent OHL ontvangt. Gent moet nu rekenen op puntenverlies van Anderlecht om alsnog kans te maken op een plaatsje in de top vier. Deze twee scenario's zijn mogelijk:

  1. Anderlecht verliest en Gent wint, waardoor de troepen van Hein Vanhaezebrouck met één punt boven Anderlecht eindigen.
  2. Anderlecht speelt gelijk in het Guldensporenstadion en Gent wint tegen OHL. Dan eindigen beide teams met hetzelfde aantal punten, maar heeft Gent een match meer gewonnen en eindigt zo vierde in het klassement.

Antwerp is na zijn gevleide zege bij OHL zeker van deelname aan de Champions’ Play-offs. Zij ontvangen Cercle Brugge, een duel dat al op zaterdag om 20u45 wordt afgewerkt.

Voor Play-off 2 zijn de kaarten ook bijna geschud. KV Mechelen is al zeker en kan dus zonder druk naar Brugge afreizen. Voor Charleroi, STVV en KRC Genk staat er nog veel op het spel. Genk en STVV hebben evenveel punten, maar Genk heeft een beter doelsaldo en staat daarom achtste. STVV hoopt in de Hel van Stayen Standard te verslaan, terwijl Genk naar Seraing moet. De Metallo's zijn al veroordeeld tot de play-downs en voor hen is deze wedstrijd dus nog van weinig belang. Sporting Charleroi heeft drie punten meer dan Genk en STVV, maar is nog niet zeker van de top acht. De Carolo’s hebben in eigen huis genoeg aan een punt tegen Zulte Waregem, dat zich op de vorige speeldag wist te verzekeren van het behoud.

Einde seizoen

Voorts staat er voor enkele ploegen helemaal niks meer op het spel op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Eupen ontvangt KV Oostende en voor hen eindigt het seizoen al op 9 april. Cercle Brugge, Beerschot, OHL, Zulte Waregem, KV Kortrijk en Standard werken ook hun laatste wedstrijd van het seizoen af. Ze verzekerden zich allemaal, behalve Beerschot, voor een verlengd verblijf in de hoogste afdeling maar komen niet meer in aanmerking voor een plaats in de play-offs. Deze teams zullen hun seizoen rondmaken door de komende weken verder te trainen, oefenmatchen af te werken en wie weet al klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Op welke zender afstemmen?

De wedstrijden op zaterdag 9 april zijn live te volgen op de zender Eleven Pro League 1. Op zondag 10 april kan je voor alle wedstrijden vanaf 18u25 afstemmen op zowel Eleven Pro League- als Pickx+ Sports zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Het wedstrijdoverzicht van speeldag 34 in de Jupiler Pro League:

Zaterdag 9 april

Zondag 10 april

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top