Vier 'Kemphanen' treden toe tot select clubje van tweevoudige 1B-kampioenen

Sport | Terwijl het gros van de jongere garde van KVC Westerlo voor het eerst een kampioenstitel mag vieren bij de 'grote jongens', zijn er toch ook vier Kemphanen die al eens eerder champagne mochten ontkurken na het behalen van een titel in de 1B Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Edisson Jordanov en Mathias Fixelles schoten zelfs voor het tweede jaar op een rij raak in 1B. Het duo speelde vorig seizoen voor Union Sint-Gillis en duwde Westerlo de voorbije maanden ook mee naar de titel.

Maar ook Tuur Dierckx en Mamoutou N'Diaye staken hun tweede 1B-titel op zak. Als was hun aandeel dit keer niet zo heel groot. Dierckx was in het begin van het seizoen heel belangrijk, maar viel toen uit met een zware blessure. N'Diaye speelde welgeteld 10 minuten mee (verdeeld over twee invalbeurten). Ook bij Antwerp was zijn impact toen met 610 speelminuten ook al niet gigantisch.

Het Westelse kwartet vervoegt een ander kwartet dat eerder al eens 2x kampioen werd in 1B. Het gaat om Joren Dom (Antwerp en Beerschot), Isaac Koné (Antwerp, Cercle), Johanna Omolo (Antwerp, Cercle) en Alexander Corryn (Antwerp, KV Mechelen).

Ook Frédéric Duplus en Xavier Mercier promoveerden al 2x uit 1B; maar zij deden dat niet met twee kampioenstitels. Duplus werd kampioen met Antwerp en promoveerde met vice-kampioen OHL. Mercier pakte de titel met Cercle en promoveerde eveneens met vice-kampioen OHL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top