Ousmane Dembélé wil FC Barcelona niet verlaten

La Liga | De aanvaller van FC Barcelona nadert het einde van zijn contract. De Parijzenaars houden de vingers intussen gekruist: zij zien hem graag komen in het Parc Des Princes. Maar het 24-jarige wonderkind wil Barça trouw blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al enkele maanden weerklinkt diezelfde vraag in Barcelona: wat met de toekomst van Ousmane Dembélé? Het contract van de Fransman loopt in juni af. Het bestuur van de Spaanse topclub wil hem in Barcelona houden, maar de speler zal in ruil heel wat loon moeten inleveren. Niemand weet of Dembélé daartoe bereid is. PSG zou de kaper op de kust kunnen zijn.

Dembélé wil blijven

Voordat Xavi van zijn contractverlenging een prioriteit maakte, werd Dembélé naar de exit geduwd bij de Catalanen. Terwijl de speler altijd aangegeven heeft te willen blijven: “Ik wil verder doen bij Barça. Ik ben hier heel gelukkig en geloof in dit project. Bovendien werk ik graag aan de zijde van Xavi”, zou hij te kennen hebben gegeven aan zijn ploegmaats.

Sinds januari vloeide heel wat inkt over de zaak, zowel in Barcelona als in Parijs. Maar als puntje bij paaltje komt, beweegt er weinig. De enige ontwikkeling is op het terrein merkbaar. Dembélé verdween in januari uit de eerste ploeg. Maar sinds begin februari geniet hij de steun van zijn coach, Xavi.

Vertrouwen van Xavi

De Catalaanse trainer gaf Dembélé het vertrouwen en nam hem opnieuw op in de A-kern. Sindsdien viel de ex-speler van Dortmund niet meer uit de eerste ploeg en toonde hij zich beslissend voor zijn club. In zijn vijf jongste wedstrijden verstuurde hij zeven beslissende passes. “Ik zie een heel gelukkige, tevreden en betrokken Ousmane”, legde de trainer van BC Barcelona uit. “Ik kan hem op professioneel vlak niets verwijten. Het is aan hem en de club om te beslissen. Het is zijn zaak. Voor mij is het duidelijk: als hij goed werk levert, kan hij de beste speler ter wereld worden op zijn positie. Hij maakt het verschil. Hij is een belangrijke vleugelspeler in het systeem dat ik wil spelen en kent het project hier.”

Uiteindelijk loont het vertrouwen dat hij van zijn coach krijgt. FC Barcelona zal twee keer nadenken alvorens in de buidel te tasten. Zal de relatie tussen coach en speler de transfermarkt beïnvloeden? De toekomst zal het uitwijzen.

Het programma van de 31ste speeldag in La Liga:

Zaterdag 9 april

Zondag 10 april

  • Levante - FC Barcelona (21u op Eleven 2)

Volg La Liga, en met name de wedstrijd tussen Barcelona en Levante deze zondag om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top