One day, one goal: David Hubert zorgt voor uitzonderlijke wereldgoal

Sport | David Hubert was jarenlang een degelijke kracht bij KRC Genk. De verdedigende middenvelder scoorde zeer weinig, maar één treffer zal de Genkse fans wellicht zijn bijgebleven. Zijn pegel tegen Beerschot was van een unieke schoonheid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

David Hubert maakte in 2008 zijn debuut voor Racing Genk en de toen 20-jarige middenvelder greep zijn kans met beide handen. Hij werd gaandeweg belangrijker bij de Limburgers en was onder meer een gewaardeerde basiskracht in het seizoen 2010-2011, toen Genk de titel won. De Limburgers deden dit onder meer met de eigen jeugdproducten Thibaut Courtois, David Hubert (die zelfs tweede aanvoerder was), Kevin De Bruyne, Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi.

2 goals in 123 wedstrijden

Het daaropvolgende seizoen nam Racing Genk het in eigen huis op tegen Beerschot. De Limburgers walsten over de Antwerpenaars heen en na 32 minuten stond het al 2-0 na een own-goal en een treffer van Elyaniv Barda. In de 35ste minuut werkte de defensie van Beerschot een bal weg en die kwam in de voeten terecht van Hubert.

De middenvelder kreeg een zee van ruimte en tijd en besloot vanaf grote afstand zijn kans te wagen. Hubert pakte uit met een loeiharde pegel en de kansloze Antwerpse doelman Kristof Maes zag het leer enig mooi in de winkelhaak neerploffen. De partij eindigde op 3-1 voor Genk en voor Hubert zal deze goal wellicht altijd speciaal blijven. Hij speelde 123 wedstrijden voor Genk en scoorde daarin 2 keer. De treffer tegen Beerschot was dus een unieke belevenis voor de speler.

Rode Duivels

Hubert leek progressie te maken en versierde in 2011 ook zijn eerste selecties voor de Rode Duivels. Hij maakte minuten in de oefeninterlands tegen Slovenië en de Verenigde Staten. Maar nadien volgde er geen selecties meer en hij kreeg het ook steeds moeilijker om zijn basisplaats bij Genk te behouden. Hubert trok in januari 2013 eerst op huurbasis en enkele maanden later definitief naar AA Gent.

Dat avontuur werd echter geen groot succes en de middenvelder werd door de Buffalo’s uitgeleend aan Hapoel Be’er Sheeva (Israël), Waasland-Beveren en Moeskroen. In de zomer van 2017 nam Oud-Heverlee Leuven hem gratis over en afgelopen zomer trok hij weer gratis naar Zulte Waregem. Hubert speelde er aanvankelijk vaak, maar de laatste maanden komt hij er nog maar weinig aan spelen toe. Op 34-jarige leeftijd mag hij desondanks tevreden zijn over zijn parcours. Hij speelde tot op heden 262 duels in Eerste Klasse A en won met Genk één landstitel en twee supercups.

Bekijk het doelpunt van Hubert in onderstaande video vanaf minuut 4 en 2 seconden.

Fan van onze rubriek 'One day, one goal'? Lees dan ook even door over het enig mooie doelpunt van Ernest N’For.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top