Real Madrid heeft nieuw talent in vizier voor post-Modric-tijdperk

Sport | Woensdag trekt Real Madrid naar Chelsea voor de kwartfinales van de Champions League. De Madrilenen rekenen op hun Kroatische draaischijf Luka Modric om de Londenaars te kloppen. Maar Real beseft maar al te goed dat de voormalige Gouden Bal-winnaar niet eeuwig zal meedraaien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de terugwedstrijd tegen PSG was godenkind Karim Benzema nog de held van Real, maar achter hem schitterde nog een andere man: Luka Modric. De Gouden Bal-winnaar van 2018 was naast Benzema de uitblinker tegen de Fransen – ondanks zijn 36 lentes.

Tegen Chelsea zal de WK-finalist nogmaals een dijk van een match moeten spelen. Modric presteert dit seizoen nog top, maar dat zal uiteraard niet eeuwig het geval zijn. Real denkt aan de toekomst en heeft al een opvolger van de Kroaat in het vizier.

Einde contract

Na afloop van dit seizoen eindigt het contract van Modric bij de Galacticos. Komt zijn avontuur in Madrid ten einde, tien jaar nadat hij er neerstreek? Niet per se. La Casa Blanca is opgetogen over de prestaties van de middenvelder en zou zijn contract liefst nog met een jaar willen verlengen. De speler is dat idee genegen: het zou een win-win zijn.

Enerzijds zou Modric blijven spelen bij één van de beste clubs ter wereld én de ploeg ervaring bijbrengen, anderzijds kan hij zijn mogelijke opvolger ‘opleiden’. Het wordt een zachte overgang, die grondig gepland zal worden. Volgens AS heeft Real al een naam in gedachten als opvolger van Modric.

Komt de toekomst uit Duitsland?

De Madrileense scouts hebben hun zinnen gezet op Duitsland, en dan specifiek Dortmund. Daar speelt een zekere Jude Bellingham de pannen van het dak. Voor de scouts van Real Madrid staat de 18-jarige momenteel in polepositie om de nieuwe Modric van Real te worden. Volgens de Spaanse krant zou een eventuele transfer er wel niet vroeger dan de zomer van 2023 komen, wanneer het contract van Modric afloopt.

De marktwaarde van Bellingham wordt momenteel op zo’n 80 miljoen euro geschat, en die zal de komende maanden nog stijgen. Real heeft er dus baat bij om zo snel mogelijk een bod te doen. De Engelsman heeft alles in huis om te slagen in Madrid, waar zijn vista wonderen zou kunnen doen op het middenveld. Bellingham zou naast Camavinga een wonderduo kunnen vormen dat enkele jaren over Spanje zou kunnen regeren… en misschien wel over Europa. In afwachting zal Modric Real draaiende moeten houden. Bellingham kan intussen op tv lessen opsteken van de Kroatische orkestmeester.

Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang, met name Chelsea FC - Real Madrid nu woensdag om 21u, op de zenders van Pickx+ Sports, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top