Kaartenlast 1B: strafbank staat in de Kempen dit weekend

Challenger Pro League | Op de 26e speeldag van de D1B Pro League zitten er alweer vier spelers op de strafbank. Twee van hen liepen tegen een vijfde gele kaart aan; eentje verzamelde zelf al 10 gele kartonnetjes en een de vijfde moet dit weekend 'brommen' door een rode kaart op de vorige speeldag. Daarnaast staan er maar liefst 30 spelers op één gele kaart van een schorsing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De strafbank staat dit weekend in de Kempen. Want zowel KVC Westerlo als Lierse Kempenzonen moeten twee spelers missen door schorsing.

Bij Lierse Kempenzonen liepen aanvoerder Thibaut Van Acker en verdediger Jordy Gillekens tijdens de 25e speeldag tegen een vijfde gele kaart aan waardoor ze automatisch één speeldag geschorst zijn. Jens Teunckens mag wél meespelen ondanks zijn rode kaart tegen Westerlo; hij kreeg een voorwaardelijke schorsing.

Bij Westerlo pakte Edisson Jordanov tijdens de vorige match zijn tiende gele kaart waardoor hij automatisch twee matchen geschorst is. Jordanov is de eerste speler die de (niet zo flatterende) kaap van tien gele kaarten bereikt. Ook Pietro Perdichizzi is er niet bij voor de kampioenenmatch op Lommel. Hij kreeg 2x geel tegen Lierse Kempenzonen en is één speeldag geschorst.

GELE DREIGING

Voor dertig andere spelers hangt er een gele dreiging boven het hoofd. Zij zijn geschorst bij een volgende gele kaart. De spelers met (9) achter hun naam moeten nog één gele kaart verzamelen om twee speeldagen schorsing te krijgen.

KVC Westerlo
Lyle Foster, Kouya Mabea, Rubin Seigers, Kyan Vaesen

RE Moeskroen
Marko Bakic, Christophe Lepoint (9)

Waasland-Beveren
Jacob Buus Jacobsen, Daniel Maderner, Louis Verstraete (9)

Lommel SK
Robin Henkens, Diego Rosa

RWDM
Zakaria El Ouahdi, Théo Gécé, Aboubakar Keita, Florian Le Joncour, Nicolas Rommens, Gilles Ruyssen, Ibrahima Sankhon

SK Deinze
Djihad Bizimana, Siebe Blondelle, Dylan De Belder, Gaëtan Hendrickx, Christophe Hendrickx (9), Raphael Lecomte

RE Virton
Jamal Aabbou, Souleymane Anne, Ruben Droehnle, Amine Ghazoini, Jonas Vinck

Lierse Kempenzonen
-

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top