Lakers delven het onderspit en moeten aan de bak voor play-ins

Sport | Na alweer een nederlaag tegen Dallas in de nacht van dinsdag op woensdag, mogen de Lakers niet meer dromen van een rechtstreeks ticket voor de play-offs. Het seizoen van de ploeg van LeBron James zou wel eens vroegtijdig gedaan kunnen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na elke wedstrijd van de Lakers denken we dat het onmogelijk slechter kan worden, en toch graven ze de put telkens weer dieper. De ploeg uit Los Angeles rijgt de nederlagen aaneen, slaagt er niet in om de motor op gang te trekken en ziet nu ook de hoop op een rechtstreeks ticket voor de play-offs in rook opgaan. Als LeBron James en de zijnen daar toch nog willen aantreden, zullen ze iets moeten forceren via het play-in-toernooi. Maar ook dat wordt een uitdaging, want LA staat niet eens in de top tien van de Western Conference en is dus nog niet eens zeker van een kans dat ze daar mogen spelen. De fans zijn diep teleurgesteld.

Welke verdediging?

Tegen Dallas moesten de mannen van Frank Vogel het zonder James en Anthony Davis stellen. Dat liet de tegenpartij toe om in de eerste helft van de wedstrijd een hallucinante 82 punten te scoren. Het is voor de Lakers van een wedstrijd tegen de Celtics in 1959 geleden dat ze hun tegenstanders nog zo vaak lieten scoren in de eerste twee quarters. “Het is onacceptabel en getuigt van een slechte prestatie over de hele lijn. De trainers, de spelers, iedereen presteert ondermaats”, zei de coach die, tenzij er een mirakel gebeurt, waarschijnlijk zijn laatste weken aan de zijlijn zit in Los Angeles.

Ter zijner verdediging kunnen we aanbrengen dat Vogel niet echt kon rekenen op het trio LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook dat hij afgelopen zomer wist samen te stellen. De eerste heeft met enkele blessures moeten kampen, maar maakte punten bij de vleet wanneer hij op het parket stond. De tweede ligt al enkele weken in de lappenmand, maar zou hopelijk snel zijn comeback moeten maken. En de derde, een nieuwe rekruut, heeft nooit echt zijn plekje gevonden in de ploeg uit LA, al presteerde hij de jongste wedstrijden steeds beter.

Een seizoen om snel te vergeten?

Als de Lakers toch nog hun kans willen krijgen in de play-offs, waar uiteindelijk alles nog mogelijk is, zullen ze flink aan de bak moeten. Ze bengelen momenteel op de elfde plaats, dus als er niet snel iets verandert, zullen ze samen met de ploegen die nu al hun vakantie plannen hun seizoen vroeg beëindigen. Als ze zich toch nog herpakken en een plekje kunnen klimmen in het klassement, krijgen ze een waterkans via het play-in-toernooi. Dan moeten ze het opnemen tegen de negende, momenteel de Pelicans. Als ze tegen hen kunnen winnen, wachten de Wolves, Jazz of Nuggets hen op in de tweede ronde. De winnaar van die ronde wordt achtste en krijgt dus het laatste ticket voor de play-offs.

Maar zelfs als dat lukt, wordt de volgende horde een moeilijke opdracht. De achtste moet het namelijk eerst opnemen tegen de eerste in de Conference, de Suns. Dat zou een rematch betekenen van de play-offs van vorig jaar. Maar dat scenario ligt nog veraf. De Lakers zullen enkele kleine mirakels uit de hoge hoed moeten toveren, maar met LeBron James in de rangen lijkt dat misschien niet onmogelijk. Wat er ook gebeurt, er staat de ploeg een turbulente zomer te wachten.

Het weekendprogramma van de NBA op Eleven Sports:

Zaterdag 2 april

  • Memphis Grizzlies – Phoenix Suns (2u op Eleven 2)
  • Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets (18u30 op Eleven 2)

Zondag 3 april

  • LA Lakers – Denver Nuggets (21u30 op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top