OHL moet volle buit pakken tegen Standard Femina om in het spoor van Anderlecht te blijven

Sport | De vijfde speeldag van de play-offs voor de landstitel in de Scooore Super League heeft dit weekend een beklijvend duel in petto tussen de tweede in de stand, OHL, en de derde, Standard Femina.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In voetbal kan het snel gaan. Twee speeldagen geleden was OHL nog bijna titelfavoriet in de Scooore Super League, maar sindsdien ging het bergaf voor de Leuvenaars. Thuis tegen Genk kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Van één punt achterstand en een match minder gespeeld gingen de Brabanders naar drie punten achterstand op de Brusselaars. De vijfde speeldag kan cruciaal worden voor de troepen van Jill Janssens.

Moeilijke verplaatsing naar de Vurige Stede

De druk op de schouders van OHL kan zaterdag groter dan ooit worden tegen Standard Femina. De dag voordien kan Anderlecht een kloof van zes punten slaan op zijn dichtste belager. Daarvoor moet paars-wit de volle buit pakken in eigen huis tegen Club YLA (20u).

De verplaatsing wordt geen sinecure voor de Leuvenaars. Begin maart, op de tweede speeldag van de play-offs, beet Anderlecht nog zijn tanden stuk in de Vurige Stede; Het verloor met 1-0. De Rouchettes, derde in de stand, kunnen overigens nog de hoop koesteren om te klimmen in klassement, want ze staan slechts op twee eenheden van OHL en op vijf van Anderlecht. In de reguliere competitie werden ze nog overrompeld, met een ruime zege voor de bezoekers tot gevolg (0-4). Nu zijn de omstandigheden helemaal anders, en ligt de druk op de schouders van één enkel team…

Volg de kraker tussen Standard Femina en OHL op de vijfde speeldag van Play-off 1 in de Scooore Super League deze zaterdag 2 april vanaf 13u55 op Eleven Pro League 1, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top