Adnan Januzaj is weer op koers voor een WK-selectie

Rode Duivels |

Afgelopen dinsdag wonnen de Rode Duivels redelijk vlot van Burkina Faso in het Lotto Park. De Duivels brachten geen champagnevoetbal, maar één man speelde zich danig in de kijker: Adnan Januzaj.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij had maar één helft nodig om iedereen weer voor zich te winnen. Januzaj was voor het eerst weer basisspeler bij de Rode Duivels sinds september 2019, en hij heeft zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist. Na Brazilië in 2014 en Rusland in 2018 zou de aanvallende middenvelder van Real Sociedad zomaar eens een derde keer op rij geselecteerd kunnen worden voor het WK.

Bovengemiddelde techniek

Hij scoorde noch leverde de beslissende pass, maar de Brusselaar die zijn opleiding genoot bij Anderlecht had wel een groot aandeel in het tweede doelpunt van de Belgen. Hij lag aan de grondslag van de actie met een formidabele lobpass die zomaar een assist had kunnen zijn – mocht het schot van Michy Batshuayi niet schitterend gepareerd geweest zijn door Charleroi-doelman Hervé Koffi. De technisch onderlegde ex-speler van ManU versnelde het spel en woog de hele eerste helft lang op de Afrikaanse verdediging.

“Hij was zeer goed op training, en daarom heb ik hem opgesteld”, aldus bondscoach Roberto Martinez. “Zijn defensieve werk bekoorde me. Jongens met zo’n talent vinden is niet simpel.” “Ik probeer altijd om plezier te hebben op het veld”, verklaarde Januzaj op een persconferentie na afloop van de match. “Tuurlijk heb ik altijd zin om meer te spelen, maar ik hoop dat ik punten gescoord heb.”

De volgende wedstrijden in het kader van de Nations League zullen meer licht werpen op de WK-plannen van de bondscoach. Om in de selectie opgenomen te worden, weet Januzaj dat hij zich zal moeten bewijzen bij zijn club.

Volg de prestaties van Adnan Januzaj bij Real Sociedad in La Liga, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports de Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top