Welke Rode Duivels mogen het in het Lotto Park opnemen tegen Burkina Faso?

Rode Duivels | Amper een paar uurtjes voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen onze Rode Duivels en Burkina Faso rijzen er nog heel wat vragen over de spelers die Roberto Martinez zal inzetten. Proximus Pickx onderzocht welke spelers kans maken om mee te mogen doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze vriendschappelijke pot stelt de bondscoach in staat om zijn spelers echt aan het werk te zien. Op die manier kan hij zijn strategie voor het WK in Qatar en toekomstige wedstrijden bijschaven. Tegelijk kan Martinez op deze manier het kaf van het koren scheiden, of beter gezegd de vervangers van de bankzitters. Om dit alles te bewerkstelligen moet Martinez tegen Burkina Faso - vierde van de laatste African Cup of Nations - ervoor zorgen dat hij zoveel mogelijk spelers speeltijd geeft. Vanaf zaterdag zal er dus wat continuïteit zitten in het nationale elftal, maar evengoed enkele aanpassingen.

Stabiliteit

Er is één zekerheid voor deze dinsdagavond: Matz Sels zal tussen de doelpalen staan. Dat heeft Martinez immers bevestigd op een persconferentie. Nu Koen Casteels afwezig is, en Simon Mignolet met zijn pasgeboren baby geniet van hun eerste dagen samen, krijgt de doelman van Straatsburg eindelijk tijd om zijn voetbaltalent uitgebreid te tonen. In het afgelopen EK kreeg hij slechts enkele seconden speeltijd. Voor de rest zou er defensief niet veel mogen veranderen, ook al trainde Dedryck Boyata niet met het elftal maar in de sportschool.

Als hij onverhoopt afwezig zou zijn, kan Martinez Sebastiaan Bornauw naast Jason Denayer en Arthur Theate opstellen om zo een verdediging op te bouwen die futureproof is. Een ander alternatief zou kunnen zijn om Leander Dedoncker te vervangen in de verdediging. Onder meer Orel Mangala, die mooi voetbal heeft laten zien in Ierland, kan samen met Youri Tielemans het middenveld verdedigen. Links lijkt Thorgan Hazard de meest waarschijnlijke keuze. Op rechts kan de coach ofwel met Alexis Saelemaekers ofwel met Thomas Foket aan de slag.

Wie zien we naast Benteke?

We gaan er niet flauw over doen: de aanvallers zullen het het hardst te verduren krijgen. Wie we alvast niet offensief zullen zien, zijn Hans Vanaken, Charles De Ketelaere en Michy Batshuayi. Die laatste zal ongetwijfeld worden vervangen door Christian Benteke. Maar de hamvraag is wie de Crystal Palace-speler moet vergezellen. Er zijn kandidaten genoeg voor Martinez: Yari Verschaeren, die thuis zal spelen, Leandro Trossard, Adnan Januzaj of zelfs een Divock Origi, die mogelijk op de flanken kan spelen.

En zullen we Dante Vanzeir nog eens aan het werk zien? Roberto Martinez heeft alvast verklaard dat hij zeker zijn voordeel zal doen met zijn zes toegestane wissels. De kans bestaat dus dat we dinsdag Dante Vanzeir op het veld zullen zien na bijna 40 dagen schorsing. Hij verkocht een klap aan Valentine Ozornwafor tijdens een competitiewedstrijd tegen Charleroi, wat hem kwam te staan op een schorsing voor 8 matchen, waarvan 5 effectief.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Burkina Faso op dinsdag 29 maart om 20u45 via Sporza of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top