Intussen in 1e Nationale: Dender krijgt oplawaai in topper; trio strijdt verder om promotie

Challenger Pro League | Door de interlandbreak was er afgelopen weekend geen voetbal in de profreeksen van ons Belgische voetbal. Maar in Eerste Nationale ging de strijd wél gewoon door. Zo stond er onder meer een topper tussen kandidaat-promovendi RFC Luik en Dender EH op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dender was de 'ploeg in vorm' en kon bij winst in Luik een gouden zaak doen in het klassement. Maar de clash liep niet helemaal volgens plan voor Régi Van Acker en zijn manschappen. Jérémy Perbet (ex-1B bij OHL) scoorde al vroeg de 1-0 voor Luik en Dender moest de hele match achter de feiten aanlopen. Vlak na de pauze scoorde Nathan Rodes de 2-0 en in blessuretijd zorgde er met Michael Lallemand nog een ex-1B'er (R. Antwerp FC) voor een duidelijke 3-0 zege.

Door deze overwinning nadert RFC Luik tot op één punt van Dender EH. De Luikenaars hebben nog wel een match minder gespeeld.

De derde hond in het spel - Patro Eisden - slaagde er niet in om te profiteren van de topper tussen de twee andere potentiële promovendi. De Limburgers gingen met 2-1 de boot in bij Rupel Boom. Toch zijn ook zij met één puntje achterstand op Dender nog steeds vol in de running voor de promotie play-offs.

1. Dessel Sport: 43 punten *
2. Dender EH: 39 punten
3. RFC Luik: 38 punten *
4. Olympic Charleroi: 38 punten *
5. Patro Eisden: 38 punten

* wedstrijd minder gespeeld.

Dessel Sport en Olympic Charleroi vroegen geen proflicentie aan voor volgend seizoen en kunnen dus sowieso niet promoveren. Na de reguliere competitie speelt de top 4 van het eindklassement nog een promotie play-off. Ook teams die geen licentie aanvroegen, kunnen meespelen als ze bij de beste vier eindigen. Voor de drie promotiekandidaten wordt het dus zaak om in die top 4 te eindigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top