Michy Batshuayi stelt niet teleur bij de Rode Duivels

Rode Duivels | De Rode Duivels kwamen gisteren niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Ierland. Bondscoach Roberto Martinez had de vriendschappelijke partij aangegrepen om heel wat bankzitters en jonge talenten speelminuten te geven, maar slechts enkele daarvan hebben die ook gegrepen. Neem Michy Batshuayi bijvoorbeeld. Hij pikte opnieuw zijn doelpuntje mee na bijna een jaar niet meer te hebben gespeeld voor de Rode Duivels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al langer bekend, maar toch blijft het wennen. Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois zouden naar aanloop van het WK in Qatar niet meer elke wedstrijd meer van de Rode Duivels volmaken. De sterkhouders zouden sommige partijen zelfs overslaan en de wedstrijd tegen Ierland, was er zo een van.

Gelukkig was bondscoach Roberto Martinez goed voorbereid op deze nieuwe realiteit en nam hij van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe gezichten en notoire bankzitters van speelminuten te voorzien. Zo werden Hans Vanaken, Charles De Ketelaere, Arthur Theate daags voor de partij tegen Ierland verteld om hun truitje goed nat te maken voor het vaderland. De bovengenoemde sterkhouders waren er deze keer immers niet bij om de meubelen te redden.

Ook Michy Batshuayi was aanwezig tijdens de briefing van Martinez en de Belgisch-Congolese goalgetter van Besiktas had duidelijk goed opgelet. Batsman opende de score voor de Belgen immers na dertien minuten (1-0). Hij deed dat door een aangespeelde bal van Hans Vanaken binnen de zestien meter te loodsen en gelijk af te drukken. Daarna vierde Batsman zijn goal met de overige Duivels en keek hij met vastberaden blik richting Martinez. “Als Lukaku er niet is, ben ik er nog altijd”, leek hij te zeggen. Dankzij het vroege doelpunt komt de teller van Batshuayi bij de Rode Duivels op 23 te staan en dat in amper 40 wedstrijden. Heel even leek het ernaar dat Batsman ook zijn 24e ging maken, maar de Ieren waren heus niet zo slecht in het verdedigen.

Tweede in pikorde

Of het moet zijn dat de Belgen niet goed aan het spelen waren. Het spel dat de Rode Duivels in het algemeen op de mat brachten, was immers zeer traag, erg inspiratieloos en zat vol met afval. De Ieren, die de 100e verjaardag van hun voetbalfederatie vierden, roken bloed en kwamen in minuut 35 langszij (1-1). 

Na de rust was Batshuayi nog steeds aanwezig in de partij, maar het viel op dat Youri Tielemans en Hans Vanaken heel wat moeite hadden om de goaltjesdief te bereiken. In minuut ‘58 knikkerde die laatste de 2-1 in het doel van de Ieren en was het Batshuayi die mocht gaan feliciteren. Ondanks zijn torenhoge inzet werd Batsman in minuut 83 naar de kant gehaald voor Christian Benteke. Twee minuten later maakte Alan Brown de 2-2-gelijkmaker voor de Ieren en zakte Batshuayi op de bank verder weg van schaamte.

Toch kan Michy Batshuayi terugblikken op een goede wedstrijd. De voormalige spits van Standard bewees opnieuw zijn waarde bij de Rode Duivels en staat nu steviger op de tweede plaats in de pikorde als er naar vervangingen voor Romelu Lukaku gezocht moet worden. Hopelijk kan Batsman in de aanloop naar het WK bij zowel zijn club als de Rode Duivels nog meer doelpunten maken zodat Martinez over twee topspitsen beschikt in Qatar.

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Burkina Faso komende dinsdag op VTM vanaf 20u25 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top