Neemt Dybala met nieuwe glansprestatie tegen Inter afscheid van Juventus?

Serie A | Voor Paulo Dybala kan de match tegen Internazionale, zondagavond om 20u45, wel eens zeer speciaal worden. De aanvaller gaat Juventus transfervrij verlaten en hij wordt steeds hardnekkiger gelinkt aan een overgang naar grote rivaal Inter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dybala was twee jaar geleden nog de absolute uitblinker tijdens de thuismatch van Juventus tegen Inter. De Argentijn kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld en pakte uit met een geniale controle, waardoor hij meteen naar binnen sneed. Hij zocht de combinatie met Aaron Ramsey, dribbelde zich knap vrij en trapte de bal enig mooi met de buitenkant van de linkervoet voorbij een kansloze Samir Handanovic.Veel blessures

Dybala startte toen op de bank, maar kende nog een goed seizoen met 11 doelpunten en 11 assists in 33 competitiewedstrijden. De voormalige speler van Palermo zou de twee seizoenen nadien echter steeds minder gaan spelen. Dybala was steeds vaker out met blessures en liep sinds die treffer tegen Inter maar liefst negen blessures op.Hij was daardoor de afgelopen twee seizoenen 223 dagen buiten strijd.

Bij Juventus voelen ze de financiële impact van corona ook. Ze hadden aanvankelijk een akkoord om het aflopende contract open te breken. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano was er een mondelinge overeenkomst om het contract van Dybala open te breken tot medio 2026, met een loon van 8 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen.

Transfer naar Inter?

De Oude Dame besliste deze maand echter om die aanbieding in te trekken. Dybala had geen zin om in te leveren en beide partijen gaan na het seizoen uit elkaar. Zo komt er een einde aan een samenwerking van maar liefst zeven seizoenen. Dybala speelde tot op heden 283 wedstrijden voor Juventus en daarin trof hij 113 keer raak en leverde hij 48 assists af. De aanvaller zal het seizoen ongetwijfeld in schoonheid willen afsluiten om nadien elders aan de slag te gaan.

De geruchtenmolen draait alvast op volle toeren en Internazionale zou grote interesse hebben om Dybala na het seizoen over te nemen. De topper tussen Juventus en Inter krijgt zo dus een extra pigment. Gaat Dybala, die in Milaan Juve nog een punt bezorgde tegen Inter, Juventus weer in de titelrace brengen of kegelt hij zijn mogelijk toekomstige werkgever de club uit Turijn in diepe rouw?

Het programma van speeldag 31 in de Serie A:

Zondag 3 april

Maandag 4 april
Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top