Dit is de vermoedelijke opstelling van de Rode Duivels tegen Ierland

Rode Duivels | Roberto Martinez heeft voor de twee komende oefenpotten uitsluitend spelers met 50 caps of minder geselecteerd. Een experimenteel Belgisch elftal speelt vanavond om 18u tegen Ierland. Welke opstelling kunnen we verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Martinez stelt dan wel een verjongd Belgisch elftal op tegen Ierland, hij bewaart zijn grootste experimentele ingrepen voor de partij van dinsdag. In het Aviva Stadium in Dublin zullen dus wel enkele zekerheden het grasveld betreden.

Simon Mignolet is zo’n zekerheid – in afwezigheid van Thibaut Courtois. Voor hem zal het defensieve trio vermoedelijk bestaan uit Jason Denayer, Arthur Theate en Dedryck Boyata. Die laatste is echter net hersteld van een blessure en zou dus vervangen kunnen worden door Wout Faes, die in topvorm is bij Reims, of Sebastiaan Bornauw.

Op het middenveld kan kapitein Youri Tielemans aan de wereld tonen dat hij de toekomstige patron van de aanstormende generatie Rode Duivels kan worden. Aan zijn zijde zal Martinez hoogstwaarschijnlijk Hans Vanaken posteren. De Bruggeling werkte zich bij zijn vorige selectie in het zweet, een prestatie waarvoor de bondscoach hem wellicht zal belonen met een nieuwe basisplaats. Op de flanken verwachten we Thorgan Hazard en Alexis Saelemaekers, vermits Thomas Foket nog maar net hersteld is van zijn blessure.

In de aanval zal Martinez waarschijnlijk Michy Batshuayi – de doublure van Romelu Lukaku – het vertrouwen geven. De schutter van Besiktas heeft veel speelminuten verzameld bij zijn club en zal wellicht de voorkeur genieten op Christian Benteke, die de omgekeerde evolutie doormaakt. Op de flank is Charles De Ketelaere, die aan een uitstekend seizoen bezig is bij Club Brugge, een meer dan waarschijnlijke optie. Om het trio te vervolledigen heeft Leandro Trossard een licht voordeel op Adnan Januzaj, die zich nooit echt in de gratie van Martinez kon spelen.

De vermoedelijke opstelling: Mignolet – Theate, Denayer, Boyata – Hazard, Tielemans, Vanaken, Saelemaekers – Trossard, Batshuayi, De Ketelaere

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Ierland deze zaterdag op VTM vanaf 17u30. De tweede helft wordt vanaf 18u50 uitgezonden op VTM 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top