Maar je klaar voor een van de spannendste weekends uit de reguliere competitie

Jupiler Pro League |

Er zijn nog maar 6 punten te sprokkelen in de reguliere competitie. Toch is momenteel nog niet voor elke club duidelijk in welke play-offs ze zullen belanden. Maak je dus maar op voor één van de spannendste speeldagen uit de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge trapt vrijdagavond de 33e speeldag van de Jupiler Pro League op gang tegen rode lantaarn Beerschot. Als blauw-zwart de druk op leidier Union Sint-Gillis hoog wil houden, moet het de drie punten mee naar huis trachten te nemen. De troepen van coach Alfred Schreuder behoeden zich best tegen onderschatting van de Kielse Ratten. Zij hebben immers niets meer te verliezen en zullen hun fans in eigen huis willen bedanken voor de vele steun van het agelopen seizoen. En wat is een beter cadeau dan een overwinning tegen de toppers uit West-Vlaanderen te boeken?

De strijd om te overleven

Komende zaterdag komt ook Zulte Waregem in actie. Waregem is nog steeds niet zeker van het behoud in eerste klasse en wil dit weekend kost wat kost de drie punten thuishouden tegen STVV. Bij STVV staat er minder druk op de ketel, de kanaries hebben zich comfortabel in de middenmoot genesteld en zijn in goede doen. Sint-Truiden heeft immers al zeven wedstrijden op rij geen nederlaag meer geleden. Maar ook KV Oostende komt zaterdag in actie. De kustboys ontvangen dan hun concullega's uit het Waalse Seraing en die hebben absoluut de drie punten nodig om de testwedstrijden voor eventuele degradatie uit 1A te vermijden. Oostende is echter ook nog niet uit de gevarenzone. Als Seraing twee keer wint, en Oostende twee keer verliest, springt de club uit Wallonië immers over KVO en moeten ze aan de kust op de blaren zitten.

KV Mechelen moet zaterdag vol aan de bak. De spelers van coach Wouter Vrancken willen hun ticket voor Europe play-offs eindelijk veiligstellen en daarom moet KV Kortrijk absoluut verslagen worden. Of dat zal lukken, blijft nog maar de vraag. Zaterdagavond ontvangt OH Leuven Antwerp. Voor OHL kan alles, maar hoeft niets. Antwerp daarentegen dreigt uit de top 4 te vallen als het zijn partij verliest. De manschappen van Brian Priske zullen dus met het mes tussen de tanden spelen.

Anderlecht onder druk

Zondag gaat leider Union Sint-Gillis op bezoek bij Standard. In Luik zijn ze zeker van het behoud en wordt er nu al teruggekeken op een bewogen seizoen. Ze zullen dit weekend eindelijk een schoolvoorbeeld van goed voetbal te zien krijgen van de leider die kost wat kost als winnaar van de reguliere competitie uit de bus wil komen.

Die plaats verzekert volgend seizoen immers Europees voetbal. Cercle Brugge ontvangt zaterdag AA Gent. De Buffalo’s maken de laatste weken heel wat indruk en hebben zich dankzij hun overwinning op Anderlecht in de top 4 weten te nestelen. Als ze in de Champions' play-offs willen blijven, nemen ze best het zekere voor het onzekere en leggen ze best ook Cercle Brugge over de knie. Als zowel Antwerp als AA Gent weten te winnen van hun respectievelijke tegenstanders, wordt het nog zweten voor Anderlecht om de Champions' play-offs te behalen. Ze krijgen dit weekend een voorlaatste kans tegen Charleroi en benutten die maar best.

Maar opgelet, Charleroi is ook uit op de drie punten. Met dat puntenaantal verzekeren de zebra’s zich immers van deelname aan Europe play-offs, al komen ze er met één punt ook wel. Racing Genk en Eupen trappen de laatste wedstrijd van speeldag 34 op gang. Eupen staat momenteel op de derde voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League en is dus nog lang niet uit de gevarenzone. Genk wil dan weer komaf maken met de mindere resultaten en een ticket voor Europe play-offs bemachtigen. Daarvoor zal Eupen hoogstwaarschijnlijk moeten wijken.

Het programma van speeldag 33 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 1 april
Zaterdag 2 april
Zondag 3 april
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top