Zeventien 1B-spelers opgeroepen voor hun land: 10 als A-international; 7 als jeugdinternational

Sport | Komend weekend staat er geen 1B-voetbal op het programma. Niet onlogisch, want heel wat spelers kregen de voorbije week een oproepingsbrief in de bus om hun land te vertegenwoordigen tijdens het komende interlandintermezzo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier internationals staan voor interlands met inzet. Liam Fraser (SK Deinze) speelt met Canada voor een plekje op het WK en de middenvelder komt in die laatste rechte lijn richting Qatar onder meer het Costa Rica van Alonso Martinez (Lommel) tegen. Vrijdagnacht spelen beide naties tegen elkaar. Nadien volgen er voor Fraser nog wedstrijden tegen Jamaica en Panama terwijl Martinez El Salvador en de VS in de ogen kijkt.

Dichter bij huis gaat Virgiliu Postolachi (Moeskroen) met Moldavië op zoek naar het behoud in groep 3 van de Nations League. De tegenstander in de dubbele confrontatie wordt Kazachstan. Erdon Daci (Westerlo) moet met Noord-Macedonië dan weer voor een stunt gaan in de WK-barrages tegen Italië.

Voor zes andere A-internationals staan er oefenduels op het programma. Daarin komen sommige 1B'ers elkaar gewoon weer tegen; maar dan in een ander continent. Zo gaan Mossi (Westerlo) en Liongola (Lierse K.) samen de strijd aan met Burundi en spelen Foster (Westerlo) en Dansoko (Guinee) tegen elkaar. Foster mag met Zuid-Afrika ook nog aan de bak tegen Frankrijk.

- Lyle Foster (Westerlo): Zuid-Afrika (oefenmatchen vs. Guinee en Frankrijk)
- Edison Jordanov (Westerlo): Bulgarije (oefenmatchen vs. Qatar en Kroatië)
- Tresor Mossi (Westerlo): Burundi (oefenmatchen vs. Bahrein en Liberia)
- Jordi Liongola (Lierse K.): Burundi (oefenmatchen vs. Bahrein en Liberia)
- Bafode Dansoko (Deinze): Guinée (oefenmatchen vs. Zuid-Afrika en Zambia)
- Thomas Ephestion (RWDM): Martinique (oefeninterland vs. Guadeloupe)

Daarnaast zijn er ook nog zeven spelers die opgeroepen zijn voor een nationale jeugdploeg. Vijf daarvan liggen onder contract bij Lommel SK.

- Rafik Belghali (Lommel): U23 Algerije
- Jan Bernat (Westerlo): U21 Slovakije
- Timothy Martin (Virton): U21 Luxemburg
- Koki Saito (Lommel): U21 Japan
- Kolbeinn Thordarson (Lommel): U21 Ijsland
- Jesper Tolinsson (Lommel): U21 Zweden
- Juho Talvitie (Lommel): U17 Finland

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top