Volg deze vriendschappelijke interlands op Eleven Sports

Voetbal | De laatste dagen van maart staan volledig in het teken van het interlandvoetbal. Sommige landen spelen hun WK-kwalificatie play-offs, terwijl andere landen dan weer vriendschappelijke interlands afwerken en zich proberen klaar te stomen op het grootste voetbalfeest op aarde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elf Europese landen (Wales, Oostenrijk, Schotland, Oekraïne, Portugal, Italië, Polen, Zweden, Tsjechië, Turkije en Noord-Macedonië) hebben hun WK-kwalificatieticket helaas nog niet te pakken. Zij zullen de komende dagen nog flink aan de bak moeten willen ze hun deelname aan het grootste voetbalfeest op aarde veiligstellen.

Heel wat andere landen, waaronder België, kunnen wel al op beide oren slapen: hun deelname aan het WK is immers verzekerd. Dat wil echter niet zeggen dat er geen werk op de plank ligt voor deze landen. Er vallen namelijk nog heel wat puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen.

Om die goed in te passen, staan er in maart dan ook twee avonden met vriendschappelijke interlands op het programma. Eleven Sports heeft daarvan enkele wedstrijden geselecteerd die jij zeker niet mag missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Frankrijk - Ivoorkust, Engeland - Zwitserland, Duitsland - Israël of Nederland - Denemarken? Deze partijen worden komende vrijdag gespeeld en zijn te volgen op de zenders van Eleven Sports.

Frankrijk zonder Benzema

De avond wordt op gang getrapt met de wedstrijd Noorwegen - Slowakije om 18u00. Niemand minder dan wonderkind Erling Håland zal dan proberen om zijn land voorbij de Slowaken te helpen richting het WK. Håland vertrouwt erop dat zijn torinstinct voor goals ook bij de nationale ploeg zal renderen.

Daarna is het de beurt aan Frankrijk dat om 21u15 Ivoorkust ontvangt. De Franse bondscoach Didier Deschamps moet het helaas zonder superspits Karim Benzema stellen. Die kampt immers met een vervelende kuitblessure. In zijn plaats werd een andere goalgetter opgeroepen: Olivier Giroud. Giroud heeft dit seizoen al elf keer de weg naar het doel gevonden bij zijn club AC Milan en lijkt opnieuw zijn oude vorm beet te hebben.

De comeback van Eriksen

Zaterdagavond (18u30) wordt de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland in gang gefloten. De Engelsen schopten het tot de halve finales van het laatste EK en willen op het komende wereldkampioenschap ook indruk maken. Ze starten hun voorbereidingen met de partij tegen Zwitserland, een tegenstander die zich doorgaans nooit in een hoek laat drijven. Hopelijk heeft bondscoach Gareth Southgate dus een goed plannetje bedacht.

Spanje neemt het zaterdagavond om 19u45 op tegen Albanië. Bondscoach Luis Enrique zal van die partij gebruik maken om enkele nieuwe gezichten een kans te geven en nieuwe accenten te leggen. Iets later, vanaf 20u45, zullen Nederland en Denemarken het tegen elkaar opnemen. De Nederlanders zullen indruk proberen te maken op het Oranjelegioen terwijl de Deense fans Christian Eriksen opnieuw op het veld zullen verwelkomen. De Deen is er voor het eerst sinds zijn hartaanval op Euro 2020 opnieuw bij.

Tot slot ontvangt Duitsland terzelfdertijd Israël. Duitsland zal tegen het kleine Israël vast en zeker willen imponeren en rekent daarvoor op heel wat sterren van Bayern München. We zijn benieuwd of de Israëli's ook sterretjes zullen zien.

Het wedstrijdprogramma op Eleven Sports:

Vrijdag 25 maart

Zaterdag 26 maart
Volg de vriendschappelijke wedstrijden in maart op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top