Van absolute sterkhouder tot schlemiel: Perdichizzi beleeft Westelse titelrace in mineur

Sport | Het is een vreemd seizoen aan het worden voor Pietro Perdichizzi. De verdediger was aan een uitstekend seizoen bezig bij KVC Westerlo, maar zat sinds begin februari wel meer in de tribune dan dat hij tussen de lijnen stond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot eind januari was er geen vuiltje aan de lucht voor de robuuste verdediger. Perdichizzi vormde een ijzersterke tandem met Rubin Seigers en speelde zowat alles. Maar sinds begin februari zit de 29-jarige Henegouwer in een vreemde spiraal.

Op 6 februari zat Perdichizzi een gele schorsingsdag uit tegen Lommel SK nadat hij vijf gele kaarten had verzameld. Geen abnormaliteit voor een fysiek sterke centrumverdediger die wel eens stevig in duel durft gaan. Nadien speelde Perdichizzi dan weer gewoon mee tegen Deinze en Moeskroen om dan in de daarop volgende match tegen Waasland-Beveren een rechtstreekse rode kaart te pakken na een veel te felle (en onnodige) tackle op de enkels van Daniel Maderner.

Het Bondsparket én het Disciplinair Comité konden niet echt lachen met de wilde actie van Perdichizzi en zetten de verdediger drie duels op de strafbank. Perdichizzi miste zo de duels tegen Deinze, Virton en Lierse Kempenzonen.

Korte rentree

Zondag was Perdichizzi dan weer van de partij tegen (alweer) Lierse Kempenzonen. Maar dit keer duurde zijn match amper 27 minuten nadat hij (alweer) als een wildeman tekeer ging. Dit keer ging hij net iets te intensief verhaal halen bij ref Pirard nadat die Lierseverdediger Jordy Gillekens een gele kaart had gegeven voor een professionele fout op Lyle Foster. Geen slimme zet omdat Perdichizzi amper elf minuten eerder al een gele kaart had gekregen. Pirard twijfelde niet en stuurde de verdediger met een tweede gele kaart naar de kleedkamer.

Hierdoor mist Perdichizzi zeker de mogelijke kampioenenmatch op het veld van Lommel. Een dubbele gele kaart staat namelijk per definitie voor een schorsing op de volgende speeldag. Perdichizzi gaat zo van 25 gemiste minuten in de eerste 17 matchen van de competitie naar 525 gemiste minuten in de daaropvolgende negen wedstrijden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top