RWDM-aanvoerder Rommens in de dubbele cijfers na dubbele assist; competitierecord ligt voor het grijpen

Sport | Nicolas Rommens was zondag tegen Virton alweer goed voor twee assists. Eerst zette hij met een splijtende doorsteekbal Lenny Nangis op weg naar de 2-0 en later was hij met één van zijn typerende corners de aangever van de 3-0 van William Togui. Dankzij deze twee assists heeft de aanvoerder van RWDM nu de dubbele cijfers gehaald in de assistenranking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rommens lijkt zo, meer dan ooit, op weg naar de titel van assistenkoning. De middenvelder heeft nu al drie assists meer dan eerste achtervolgers Youssef Challouk (Deinze) en Teddy Chevalier (Moeskroen). Met nog drie speeldagen voor de boeg lijkt Rommens z'n broodje gebakken.

Toch kan de geboren Lierenaar de komende weken op jacht gaan naar nog meer roem. Met tien assists staat Rommens namelijk maar op één assist van het competitierecord van Onur Kaya. De 'kleine generaal' van KV Mechelen was in het kampioenenjaar van de Kakkers (2018-2019) goed voor elf assists. Geen enkele 1B-speler deed ooit beter. Youssef Challouk kwam vorig seizoen dichtbij, maar strandde uiteindelijk op 10 assists.

Goed gezelschap

Rommens staat nu dus al op gelijke hoogte van Challouk én doet al beter dan enkele vermaarde 'koningen van de assist' zoals Xavier Mercier (9 assists voor Cercle in 2017-2018) en Raphael Holzhauser (9 assists voor Beerschot in 2019-2020). Afwachten waar het schip strandt voor de kapitein van RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top