Bornauw wil criticasters de mond snoeren tegen Ierland en Burkina Faso

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez moest creatief zijn in de defensie. Er is niet veel weelde en daarom geeft de Spanjaard Sebastiaan Bornauw een nieuwe kans. Kan hij eindelijk zijn vorm uit de Bundesliga meenemen naar de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sebastiaan Bornauw is een veelbelovende centrale verdediger die al indruk wist te maken in de Bundesliga. Nadat hij bij een Anderlecht in volle crisis doorbrak, haalde FC Köln hem er weg voor 8 miljoen euro. Daar deed hij het zeer goed.

Toptransfer

Afgelopen zomer volgde dan de volgende stap voorwaarts door voor 14 miljoen euro de overstap naar VfL Wolfsburg te maken, waar hij ook debuteerde in de Champions League. Hij schipperde er aanvankelijk tussen bank en basis, maar sinds midden november is hij een vaste waarde bij de Duitse club. Bornauw maakt dus jaar na jaar progressie en de volgende stap is om zich ook door te zetten bij de nationale ploeg.

Daar liggen mogelijkheden genoeg, want Thomas Vermaelen stopte en Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn de 30 ondertussen ook al ruim gepasseerd. Bovendien is ook Dedryck Boyata al een dertiger. De 22-jarige Bornauw speelde tot op heden twee keer voor de Belgische nationale ploeg. Dat was echter geen succes.

Debuut in mineur bij de Rode Duivels

De blonde verdediger mocht in oktober 2020 10 minuten spelen in de oefeninterland tegen Ivoorkust en in november 2020 speelde hij 90 minuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland. Tegen Ivoorkust maakte hij een penaltyfout en tegen Zwitserland ging hij in de fout bij de tegengoal. Nadien verdween de verdediger even van de radar bij de nationale ploeg.

"De ontgoocheling die ik ervoer, kwam louter uit mezelf. Ik heb dit moeten verwerken, wat niet makkelijk was. Het was niet goed. Hoe dat kwam? Die vraag stel ik me nog steeds. Ik was en ben klaar voor de Rode Duivels. Anders draai je niet elke week mee in Duitsland", zei Bornauw enkele weken later in Het Laatste Nieuws. Het jeugdproduct van Anderlecht is ondertussen wel al wat gewend.

Bij de jeugd van RSCA zagen ze hem niet als een toptalent, maar Hein Vanhaezebrouck wist hem toch in Brussel te houden en gaf hem vertrouwen. Bornauw knokte zich in de ploeg en maakte veel progressie. Op zijn 22ste snoerde hij al veel criticasters de mond door al meer dan 70 matchen in de Bundesliga te spelen. Tegen Ierland en Burkina Faso kan de kopbalsterke verdediger zijn WK-kansen ook een forse duw in de juiste richting geven, al zal hij dan beter voor de dag moeten komen als bijna anderhalf jaar geleden. Hij krijgt alvast een nieuwe kans van Martinez.

Volg de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Ierland en Burkina Faso op VTM, nu zaterdag 26 maart (17u30) en maandag 29 maart (20u25), of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil..

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top