Wat kunnen we verwachten van de wedstrijd Ierland-België?

Rode Duivels | België zal het deze maand opnemen tegen Ierland en Burkina Faso. In Dublin beginnen de troepen van bondscoach Roberto Martinez aan de voorbereiding op het WK van eind dit jaar. Wat staat er op het spel tegen Ierland?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 26 maart zijn de Rode Duivels te gast in Ierland. Martinez doet dus geen beroep op de ervaren Rode Duivels die meer dan 50 caps achter hun naam hebben staan. Het is de eerste keer dat de bondscoach voor zo een verrassing zorgt in zijn selectie. Deze wedstrijd is het begin van de voorbereiding van België op het volgende WK van Qatar, dat zal plaatsvinden in november en december 2022.

De Spanjaard heeft niet al te veel momenten om dingen uit te proberen, dus we verwachten niet meteen een nieuw systeem. De kans is dus groot dat de Belgen in het vertrouwde 3-4-3-systeem zullen opdraven. Er zullen dus andere nieuwigheden moeten ontdekt worden.

Kans voor de invallers

Ondanks het feit dat Martinez de meest ervaren Rode Duivels rust gaf, koos hij niet voor een groteske verjonging. Met mannen als Simon Mignolet, Dedryck Boyata, Hans Vanaken, Christian Benteke, Michy Batshuayi en zelfs Youri Tielemans loopt er nog meer dan genoeg ervaring rond in de selectie.

Dit zijn spelers, op misschien Tielemans na, die vooral tevreden moeten zijn met een rol als invaller als de gevestigde waarden van de partij zijn. Zij krijgen dus een kans om zich te tonen en verder te werken aan de automatismen in een systeem dat ze goed kennen. Martinez geeft hen zo dus extra vertrouwen, wat nooit kwaad kan.

Nieuwelingen

Naast die bekende namen, zijn er ook spelers die nog maar weinig kilometers op de teller hebben staan bij de Rode Duivels. Zo krijgen Sambi Lokonga, Sebastiaan Bornauw, Arthur Theate, Jérémy Doku, Yari Verschaeren, Charles De Ketelaere, Orel Mangala en Sieben Van der Heyden een mooie gelegenheid om meer internationale ervaring op te doen. Deze spelers zijn de toekomst van het nationale team op de langere termijn, en enkelen van hen krijgen tegen Ierland alvast de nodige minuten.

Ierland, met Josh Cullen van Anderlecht als basispion, staat bekend als een fysiek sterke tegenstander. Het vurige publiek en de intensieve speelstijl zullen een goede test zijn voor de Belgen. Martinez zal ongetwijfeld veel leren van deze matchen, met het oog op de korte en lange termijn. De toekomst van de Belgische nationale ploeg begint op 26 maart in Dublin.

Volg de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Ierland en Burkina Faso op VTM en VTM 2, nu zaterdag 26 maart (vanaf 17u30) en maandag 29 maart (vanaf 20u25).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top