Kent Youri Tielemans door Kiernan Dewsbury-Hall een einde in mineur bij Leicester?

Sport | Youri Tielemans vertrekt komende zomer bij Leicester. The Foxes hebben zich daar al bij neergelegd en stomen Kiernan Dewsbury-Hall klaar om zijn positie over te nemen. Meer zelfs, het talent duwt Tielemans nu al richting uitgang.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kiernan Dewsbury-Hall is een van de revelaties van Leicester City dit seizoen. De 23-jarige middenvelder begon vanaf november steeds meer minuten te vergaren in het eerste elftal. Sinds begin januari kreeg hij in de Premier League zelfs meer speelminuten dan Youri Tielemans en het is duidelijk dat manager Brendan Rodgers heel erg hoog oploopt met zijn kwaliteiten.

Toekomstige aanvoerder?

De middenvelder werd de afgelopen jaren uitgeleend aan Blackpool en Luton Town en lijkt nu echt klaar te zijn om een belangrijke kracht te worden. Dewsbury-Hall valt op door zijn aanvallende impulsen, zijn efficiënt verdedigen en zijn leiderschap. Hij stuurt zijn ploegmaats al bij op het veld. "Ik denk dat hij in de toekomst aanvoerder zal worden", voorspelde Rodgers. "Hij leidt, inspireert, laat zich gelden en zegt wat hij denkt. Kiernan is ook zeer respectvol en bescheiden. Hij is een uitstekende ambassadeur voor de club en de academie."

Dewsbury-Hall doet het voorlopig goed als ‘nummer acht’ en het nieuwe systeem van Rodgers past hem als gegoten. Tielemans moet daardoor soms op een positie op het middenveld spelen die niet zijn voorkeur wegdraagt en soms komt de ex-speler van Anderlecht zelfs niet aan spelen toe.

Keuze te over voor Tielemans

Dit laatste lijkt te bevestigen dat de Rode Duivel, wiens contract in 2023 afloopt, aan zijn laatste maanden bezig is bij Leicester City. Zijn vertrekt hangt al ruim een jaar in de lucht, maar tijdens de volgende zomermercato zal het daadwerkelijk gebeuren. Tielemans wil, ondanks een moeizaam derde seizoen bij de Engelse club, de stap naar de Europese top zetten.

Zijn naam werd de afgelopen maanden alvast gelinkt aan ploegen zoals Manchester City, Arsenal, Liverpool, FC Barcelona, Real Madrid, Juventus en anderen. Tielemans, wiens marktwaarde vandaag wordt geschat op 55 miljoen euro, wordt al sinds zijn tienerjaren genoemd bij Europese topclubs. Hij zal veel keuze hebben. Het is belangrijk dat hij bij zijn volgende club aan spelen zal toekomen met het oog op het WK van eind dit jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top