Mertens en Chevalier zetten concurrenten onder druk in individuele 1B-klassementen

Sport | Vrijdagavond openden RE Moeskroen en KMSK Deinze de 25e speeldag van de 1B Pro League. Voor beide teams stond er niet al te veel meer op het spel; behalve dan in de individuele klassementen. Daar dingt Lennart Mertens (Deinze) nog mee naar het topschutterskroontje en mikken Youssef Challouk (Deinze) en Teddy Chevalier (Moeskroen) op een titel als assistenkoning. Twee van de drie deden zaakjes...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kwam de 1-0 van Lepoint er op voorzet van Chevalier waardoor de aanvaller van Moeskroen zijn zevende assist van het seizoen mocht laten optekenen. Chevalier zet zich zo langs Challouk op de tweede plaats en telt nu nog maar één assist minder dan de koploper in het assistenklassement Nicholas Rommens. De aanvoerder van RWDM komt zondag nog wel in actie tegen Virton.

8 assists: Rommens (RWDM)
7 assists: Challouk (Deinze), Chevalier (Moeskroen)
6 assists: Vaesen (Westerlo), Van Eenoo (Westerlo)

Toen Deinze even na de 1-0 een strafschop kreeg, leek het moment van topschutter Mertens aangebroken om een goaltje toe te voegen aan zijn totaal, maar het was Dylan De Belder die de elfmeter mocht omzetten. De spitsbroeder van Mertens scoorde zo ook al zijn negende goal van het seizoen.

Maar uitstel bleek geen afstel voor Mertens; want in het slot van de match kon hij alsnog zijn goaltje meepikken. De aanvaller komt zo weer alleen op kop in de topschuttersranking.

12 goals: Mertens (Deinze)
11 goals: Maderner (Waasland-Beveren)
9 goals:. Daci (Westerlo), Hoggas (Waasland-Beveren), De Belder (Deinze)
7 goals: Anne (Virton), Abdallah (Lierse K.), Bernat (Westerlo), Ribeiro (Moeskroen/Waasland-Beveren),

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top