One day, one goal: Wilfred Ndidi fusilleert Ludovic Butelle

Sport | Ditmaal gaan we voor deze rubriek terug naar het seizoen 2015-2016. Wilfred Ndidi speelde toen nog voor KRC Genk in de Jupiler Pro League. De middenvelder pakte toen uit met een weergaloze treffer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk bewees de afgelopen jaren dat het een neus heeft voor het opsporen van buitenlandse talenten, die zich nadien goed doorontwikkelen en vaak voor een mooie som worden verkocht. Dat was onder meer het geval bij Wilfred Ndidi, die in 2014 in Limburg neerstreek. Tijdens het seizoen 2015-2016 was hij een sterkhouder op het Genkse middenveld en dat seizoen tikte hij af op 43 wedstrijden waarin hij 4 keer scoorde. Eén van die goals werd verkozen tot het mooiste doelpunt van het seizoen. Dat was een logische keuze.

Kracht en precisie

Op 20 april 2016 speelde Genk in eigen huis tegen Club Brugge. De Bruggelingen waren op weg naar de landstitel, maar ze kregen die dag een bittere pil te slikken in Limburg. De troepen van Peter Maes gaven die van Michel Preud’homme voetballes.

Racing Genk won met 4-2 en na 80 minuten stond het 4-0. Alejandro Pozuelo, Jere Uronen, Wilfred Ndidi en een own-goal van Thomas Meunier zorgden voor de Genkse doelpunten. Het was Ndidi die voor hét doelpunt van de dag zorgde. De Brugse verdediging werkte een bal weg, de Nigeriaanse verdedigende middenvelder won het daaropvolgende duel van Jelle Vossen en hij trapte de bal nadien keihard en enig mooi in de winkelhaak voorbij een kansloze Ludovic Butelle. Een heerlijk doelpunt.

Naar Leicester City

Genk eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in de play-offs, terwijl Brugge kampioen werd. De Limburgers wisten nadien met sprekend gemak Charleroi, winnaar van play-off 2, te verslaan in een finale omtrent een ticket voor de Europa League. Ndidi wist enkele maanden later zijn goede prestaties bij Genk te verzilveren met een toptransfer.

In januari legde het Engelse Leicester City immers 17 miljoen euro op tafel. Daar is hij momenteel nog altijd ploegmaat van Youri Tielemans en hij is er al jaren een sterkhouder. Na zijn transfer kreeg hij op het Gala van de Gouden Schoen de prijs voor het ‘Mooiste Doelpunt van het Jaar’, maar hij kon die award niet in ontvangst nemen. Ndidi speelde op dat moment immers een FA Cup-wedstrijd tegen Derby County.

Fan van onze serie? Ontdek hoe Mágico González Valencia op een hoopje speelde.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top