Jonge Rode Duivels hebben genoeg aan één punt in Denemarken

Beloften | De Belgische beloften gaan op dinsdag 29 maart maar met één doel naar Denemarken: de kwalificatie afdwingen voor het EK voor beloften. De jonge Belgen draaiden tot op heden een foutloos parcours, maar in dit topduel moeten ze de klus wel zonder Arthur Theate, Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere zien te klaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België heeft genoeg aan een punt tegen Denemarken om zekerheid te verschaffen. Als Jacky Mathijssen & co daarin weten te slagen, dan zijn ze zeker van het EK U21 dat in 2023 zal plaatsvinden in Georgië en Roemenië.

De jonge Rode Duivels deden het tot op heden voortreffelijk in de kwalificatiereeks. Ze wisten een knappe achttien op achttien te boeken. Denemarken is de eerste achtervolger en heeft negen punten minder dan de Belgen, maar zij speelden voorlopig wel twee wedstrijden minder. Schotland en Turkije kunnen België al helemaal niet meer inhalen en Kazachstan wist nog geen punt te behalen in de groep van België.

Voor Mathijssen & co staat er dus veel op het spel in Denemarken, want België wist zich in het verleden nog maar zelden te plaatsen voor een EK voor beloften. De bondscoach zal het echter zonder drie belangrijke spelers moeten doen tegen de Denen.

Zonder Verschaeren, Theate en De Ketelaere

Mathijssen zal immers niet kunnen rekenen op drie essentiële pionnen die tijdens deze kwalificatiecampagne al hun waarde hebben getoond. Yari Verschaeren, Arthur Theate en Charles De Ketelaere werden door bondscoach Roberto Martinez immers opgeroepen voor de grote jongens. Zij zullen na de match tegen Ierland niet teruggezet worden naar de beloften. “Ik beschouw ze als Rode Duivels en ze zullen bij ons blijven", zei Roberto Martinez bij de voorstelling van zijn selectie voor het tweeluik tegen Ierland en Burkina Faso.

Mathijssen selecteerde 24 spelers en met Amadou Onana (Lille OSC) en Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) kan hij wel rekenen op twee spelers die ook geciteerd werden voor een selectie bij de eerste ploeg. België kan met vertrouwen de match tegen Denemarken aanvatten, want in de heenmatch wisten ze in Leuven met 1-0 te winnen.

Loïs Openda, met 7 goals in 6 kwalificatiewedstrijden bijzonder belangrijk voor dit team, was toen de matchwinnaar. Zullen de Belgische talenten hun foutloze reeks op 29 maart ook in Denemarken een vervolg kunnen geven?

Volg de wedstrijd van onze nationale beloften U21 in en tegen Denemarken nu dinsdag 29 maart vanaf 19u55 op de zender Pickx+ Sports 1 of in livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top