Om deze redenen zakt Beerschot naar 1B

Sport | Afgelopen weekend won Seraing onverhoopt van zijn Waalse buurman Standard. De bonzen van Beerschot zagen dit met lede ogen aan want zij wisten dat hun club nu mathematisch niet meer van de laatste plaats weg kon geraken. Het lot van Beerschot werd bezegeld en ligt volgend seizoen in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks de puike indruk die Beerschot vorig seizoen nog kon maken, strandde het schip van de Kielse Ratten dit seizoen op de allerlaatste en teleurstellende achttiende plaats. Een ander zwalpend team uit de Jupiler Pro League inhalen lukt niet meer. Beerschot zal volgend seizoen in Eerste Klasse B vertoeven.

Over het waarom en hoe zijn al krantenpagina's volgeschreven. Toch trekt Proximus Pickx in dit artikel nogmaals alle registers open om op te zoek te gaan naar ware toedracht achter de zwanenzang van de Kielse Ratten.

Exit Hernan Losada en Tarik Tissoudali

Beerschot speelde in 2019 opnieuw in eerste klasse A nadat het kampioen werd in eerste klasse B. De Kielse Ratten speelde vrank, vrij en aanvallend en stonden van begin af aan bij andere eersteklassers te boek als geduchte tegenstanders. Dit kwam onder andere door het systeem dat trainer Hernan Losada had geïmplementeerd en door enkele sleutelspelers zoals bijvoorbeeld Tarik Tissoudali. Die laatste blonk week na week uit met zijn gave techniek en aanvalsdrang.

Maar zowel Losada als Tarik Tissoudali verlieten begin 2021 het Beerschot-schip. Losada kreeg een lucratief voorstel om coach te worden in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS terwijl Tarik Tissoudali een droomtransfer realiseerde richting AA Gent, de ploeg waar hij vandaag de dag nog steeds het mooie weer maakt. Het bestuur van Beerschot zag de twee heren niet graag vertrekken, jammerde steen en been, maar verzaakte erin om volwaardige vervangers te vinden voor Losada en Tissoudali.

Holzhauser, niet meer dezelfde

Niet enkel Tissoudali maakte vorig seizoen indruk bij Beerschot, zijn maatje Raphael Holzhauser deed dat ook. Hij kwam na amper zes maanden in eerste klasse te voetballen zelfs in aanmerking voor de Gouden Schoen en dat kunnen niet veel van zijn collega’s zeggen. Na het vertrek van Tissoudali en Losada kwam er echter zoveel last op de schouders van Holzhauser terecht, dat zijn niveau sterk begon te dalen. De Oostenrijker dartelde niet meer als voorheen en hierdoor kreeg Beerschot een scoringsprobleem wat zich dan weer uitte in weinig punten in het klassement.

Veel coaches, maar weinig oplossingen

De Antwerpse bonzen zaten na het vertrek van Hernan Losada met de handen in het haar. Edward Still kwam nog even op de meubels letten, maar begin dit seizoen werd er dan toch gekozen voor Peter Maes om de Kielse Ratten naar een hoger niveau te tillen. Maes bleek niet de juiste keuze te zijn voor Beerschot want onder zijn bewind ging het snel bergaf met het spel, de resultaten en de gemoedelijke sfeer in Antwerpen.

Op 15 september laatstleden werd Maes de deur gewezen en stelde het bestuur van Beerschot een nieuwe trainer aan. Die luisterde naar de naam van Javier Torrente. De Argentijn kon zijn filosofie helaas niet overbrengen waardoor Beerschot nog verder wegzakte in het klassement. In februari van dit jaar werd ook Torrente opzij geschoven en moest Greg Vanderidt Beerschot van alle onheil proberen te redden. Dat lukte echter niet meer.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Sint-Truiden - Beerschot zondag om 21u00, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top