Kempense derby tussen Lierse K. en Westerlo straks zonder enkele belangrijke pionnen

Sport | Lierse Kempenzonen en KVC Westerlo halen straks hun uitgestelde wedstrijd van de 21e speeldag in. Die match werd toen afgelast door de passage van storm Eunice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen mag zo straks voor de zesde keer op zoek naar een thuiszege tegen Westerlo (voorlopig één draw en vier nederlagen) terwijl de bezoekers de ontgoocheling van de nederlaag bij Virton van zich af willen spelen én zich zo een kans op de titel willen geven richting het komende voetbalweekend.

Selectienieuws

Maar beide coaches moeten wel wat puzzelen met hun basisploeg. Zo mist Tom Van Imschoot centrumverdediger (en ex-Kemphaan) Kenneth Schuermans door een gele schorsing. Yvan Yagan is dan weer out met een verrekking.

Jonas De Roeck moet dan weer op zoek naar een vervanger voor Kyan Vaesen. De aanvaller liep een enkelblessure op tijdens de match tegen Virton en ligt enkele weken in de lappenmand. Roman Neustädter is wél eindelijk speelgerechtigd voor de Kemphanen, maar de Duitse Rus mag niet meespelen tijdens de inhaalmatch. Komende zondag mag hij wel voor het eerst mee op het wedstrijdblad.

Ref

De match wordt straks in goede banen geleid door Wesli De Cremer. Het wordt de tweede passage van de 1A-ref door 1B dit seizoen. Eerder floot hij Waasland-Beveren - Westerlo. Die match liep toen niet zo goed af voor de Kempenaars (2-1 verlies).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top