Léopold wil nederlaag wegspoelen met zege tegen de Watducks

Sport | Léopold verloor afgelopen weekend van Racing, maar het heeft geen tijd om lang bij die nederlaag stil te staan. Zondag om 15u moeten Tom Boon & co immers aan de bak tegen de Watducks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Léopold zag tegen Racing een einde komen aan een reeks van vijf overwinningen op rij. De Brusselaars kwamen minder agressief voor de dag, ze verloren te vaak de duels en speelden minder als een hecht collectief. De nederlaag zette de titelfavoriet terug met de beide voeten op de grond. Toch is er van paniek nog geen sprake, want het heeft in de rangschikking nog altijd drie punten meer dan Gent, en vijf meer dan Racing en de Watducks. Die laatste ploeg reist zondag dus af naar Ukkel.

Aanvallen is de beste verdediging

De Waterloo Ducks wonnen op overtuigende wijze met 4-1 van Daring, ook al kreeg die zege vooral vorm in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Tommy Willems, auteur van een hattrick afgelopen zondag, en ploegmaats scoorden weliswaar vier keer maar ze toonden nog maar eens dat ze defensief zeer sterk zijn. De Watducks hebben samen met de Dragons de beste defensie van de reeks en met hun sterk defensief blok zijn zij een moeilijk te ontwrichten team.

Bovendien willen zij 'wraak' nemen op Léopold. In september verloren ze op de tweede speeldag in eigen huis met maar liefst 1-6. Tom Boon was, zoals wel vaker dit seizoen, de uitblinker van dienst met drie treffers. Sinds deze vernedering wisten de Watducks de bakens te verzetten en zij zullen gebrand zijn om die nederlaag weg te spoelen in het hol van de leeuw.

Volg de ION Men's League op de voet dankzij Proximus. Deze zondag 20 maart kan je de wedstrijd tussen Léopold en de Watducks bekijken vanaf 14u50 op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top