AA Gent en Anderlecht staan voor bepalend duel tijdens de 32ste speeldag

Jupiler Pro League | De reguliere competitie van de Jupiler Pro League nadert zijn ontknoping en er staat nog heel wat op het spel. Tijdens de 32ste speeldag is vooral de strijd voor de top vier nog ongemeen spannend. De topper tussen AA Gent en RSC Anderlecht is daarbij van cruciaal belang.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag openen we om 20u45 met Union SG. De Brusselaars maakten indruk tegen Oud-Heverlee Leuven en lijken met KV Oostende een hapklare brok voorgeschoteld te krijgen in het Dudenpark. Zij verloren twee keer vrij kansloos van Club Brugge en RSC Anderlecht.

Antwerp moet winnen

Zaterdag om 16u15 ontvangt KAS Eupen KV Mechelen. Eupen moet dringend punten pakken, want het is nog altijd niet zeker van het behoud, terwijl KV Mechelen door het puntenverlies van de afgelopen weken de strijd om de top vier heeft verloren. De Maneblussers kunnen best nog wat punten sprokkelen om hun positie in de top acht veilig te houden, en zo een ticket voor play-off 2 te bemachtigen.

Om 18u30 staan er twee wedstrijden op het programma. Seraing ontvangt OHL en de thuisploeg wil na de zege tegen Standard weer een driepunter boeken, terwijl OHL een zeer magere 1 op 12 bij elkaar voetbalde. Sporting Charleroi krijgt bezoek van Cercle Brugge. De Carolo’s willen de Bruggelingen niet tot op twee punten zien naderen en de troepen van Dominik Thalhammer doen er alles aan om alsnog play-off 2 te bereiken. Dit is alvast een cruciaal duel.

Het slotwoord van zaterdag is voor Royal Antwerp FC en Zulte Waregem, die om 20u45 de strijd aangaan met elkaar. Essevee is dankzij de zege van vorig weekend tegen Eupen zo goed als zeker van het behoud en kan zonder druk naar de Bosuil afzakken. Antwerp verloor van Anderlecht en zakte naar een vierde plaats. De druk is er zeer hoog en enkel een zege is voldoende.

Club Brugge ontvangt Genk

Zondag om 13u30 wil Club Brugge zijn zesde opeenvolgende competitiezege boeken. Tegenstander is KRC Genk, dat een matig seizoen nog kleur wil geven. Bovendien hebben de Limburgers de punten ook nog nodig om in de top acht te blijven. Gaan Paul Onuachu en Noa Lang eindelijk nog eens bewijzen waarom ze de nummers 1 en 2 waren bij de uitreiking van de Gouden Schoen?

Om 16u staat er tijdens de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Standard niets meer op het spel. De twee moeten niet meer vrezen voor de degradatie en ze strijden ook niet meer om play-off 2. Het is wel een terugkeer van Luka Elsner, die Standard dit seizoen inruilde voor KV Kortrijk, naar het Guldensporenstadion.

Om 18u30 staat dé topper van deze speeldag genoteerd. AA Gent wil in een kolkende Ghelamco Arena RSC Anderlecht een tik uitdelen. Bij een zege klimmen ze over RSCA. Beide ploegen hebben mits een Gentse zege evenveel punten, maar de Buffalo's hebben dan een wedstrijd meer gewonnen waardoor ze voor Anderlecht komen te staan. Hein Vanhaezebrouck, Davy Roef en Sven Kums willen hun ex-ploeg dus een slag toedienen, maar Vincent Kompany & co willen daar een stokje voor steken. De twee zijn zeer sterk bezig: AA Gent boekte een 18 op 18, Anderlecht een 16 op 18. Wie trekt aan het langste eind? De speeldag eindigen we zondagavond om 21u met de wedstrijd tussen STVV en Beerschot.

Het programma van de 32ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 18 maart

Zaterdag 19 maart
Zondag 20 maart

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top