Van derde doelman tot (onklopbare) talisman: De Busser grijpt zijn kans bij Lommel

Sport | Het kan verkeren... Vorig seizoen moest Jari De Busser knokken voor een plekje op de bank bij Lommel en ook dit seizoen leek er aanvankelijk geen hoofdrol weggelegd voor de 22-jarige Kempenaar. Maar sinds enkele weken klaarde de hemel helemaal op voor de jonge doelman.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Busser kwam in 2020 met ambitie naar Lommel. De goalie wilde zijn prille carrière via een passage in het Soevereinstadion lanceren, maar botste in zijn eerste seizoen op de Litouwse international Tomas Svedkauskas en 'huurling' Daniel Grimshaw. Afgelopen zomer vertrokken beide doelmannen en leken er kansen te komen voor De Busser, maar dat was buiten CFG gerekend. Zij haalden met Christopher Fiermarin een nieuwe goalie naar Lommel en De Busser leek alweer op weg naar een seizoen in de luwte.

Fiermarin wisselde goede prestaties af met non-matchen, maar bleef toch het vertrouwen genieten van Van der Veen en Luiz Felipe. Enkel op Waasland-Beveren (1-1) mocht De Busser plots wel opdraven omdat Fiermarin vervroegd op kerstvakantie ging. Maar toen de Nederlander Greveraars (tijdelijk) overnam én Fiermarin geblesseerd raakte, kreeg én greep De Busser zijn kans.

Talisman

In de vijf duels die de Herentalsenaar sindsdien onder de lat stond, hield hij 4x de nul. Opvallend, want voordien hield Lommel (met Fiermarin) slechts 2x de nul en ook vorig seizoen waren de Limburgers geen toonbeeld van standvastigheid achterin (vijf clean sheets over het hele seizoen).

Inmiddels zit De Busser aan vijf competitieduels en twee bekermatchen voor Lommel en in die zeven wedstrijden verloor Lommel nog geen enkele keer. Bij de fans is 'talisman' De Busser in een mum van tijd dan ook incontournable geworden in het Lommelse doel. En met de cijfers die De Busser de laatste weken voorlegt, zullen ze ook bij City Football Group stilaan rekening houden met de jonge Belg. CFG-éminence grise Brian Eastick lijkt alvast overtuigd. Hij blijft het vertrouwen schenken aan De Busser en houdt Fiermarin (nu hij alweer enkele weken fit is) op de bank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top