Championship-ploeg Middlesbrough neemt het tegen Chelsea op in de FA Cup

Sport | Het sprookje van Middlesbrough in de FA Cup blijft verder duren. Zaterdag neemt de club het op tegen Chelsea. Als Chelsea het onderspit moet delven, zal de tweedeklasser dat vooral te danken hebben aan de jonge Josh Coburn. Hij was na de wedstrijd tegen Tottenham de grote held, want in de tweede helft van de verlengingen scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Middlesbrough lijkt in deze competitie de spannende wedstrijden op te stapelen. In de vierde ronde verwezen ze Manchester United naar de deur na een razendspannende match die op penalty’s uitdraaide. Daarin werd het 7-8, waardoor de ploeg uit North Yorkshire het in de vijfde ronde mocht opnemen tegen Tottenham. De ploeg uit de tweede Engelse voetbalklasse kon de Spurs meer dan aan en het was Josh Coburn die na een wissel in de 95e minuut in de tweede helft van de verlengingen kon scoren. De 19-jarige spits, een product van de opleidingsploeg van Middlesbrough, deed het Riverside Stadium ontploffen van vreugde. Middlesbrough mag zich tegen alle verwachtingen in klaarmaken voor de kwartfinales. 

"Het mooiste moment uit mijn carrière"

Na zijn doelpunt mocht de opgewonden Coburn zich logischerwijs ook opmaken voor een interview na de wedstrijd. Daarin merkte menig televisiekijker zijn enthousiasme op. “Dit was het beste moment uit mijn carrière. Ik denk niet dat ik beter zal kunnen doen. Hopelijk treffen we in de volgende ronde opnieuw een groot team, om opnieuw voor de overwinning te strijden”, lachte Coburn. Het eerste deel van zijn wens werd in ieder geval al vervuld, want na Manchester United en Tottenham mag de tweedeklasser zich opmaken voor een match tegen Chelsea. Op eigen veld mag Middlesbrough zich opmaken voor een fantastische strijd tegen de nummer drie van de Premier League.

Het verhaal klinkt zonder meer sprookjesachtig voor de jonge speler uit Yorkshire. Hij startte zijn carrière bij Sunderland maar vervoegde in september 2019 de U16-ploeg van Middlesbrough. Daar vervolgde hij zijn opleiding en mocht hij ook zijn debuut maken bij het eerste elftal. Hij was toen achttien jaar oud en na een paar wedstrijden kon hij zelfs meteen scoren. Na een sterk debuut sloot hij na de zomer definitief aan bij de kern van de ploeg.

Status als wisselspeler

Ondanks zijn sterke debuut, heeft de spits moeite om definitief een plekje in de basiself te veroveren. Vooral sinds de komst van Chris Wilder als trainer van de ploeg in november werd de speler naar de bank verwezen. Ook de vele transfers van de ploeg in de wintermercato hebben niet meegeholpen. Ondanks zijn plekje op de bank en heel wat leningaanbiedingen, wil de club zijn jonge spits behouden. Middlesbrough is er namelijk van overtuigd dat hij nog steeds zijn plek in het eerste elftal verdient. Het vertrouwen vanuit de ploegleiding is er nog steeds en Coburn toonde in de laatste wedstrijden dat hij die plaats meer dan waard is.

Coburn hoopt ongetwijfeld tegen Chelsea terug aan de bak te mogen. Hij maakte vier goals in veertien wedstrijden en hoopt nu tegen de ploeg van onze landgenoot Romelu Lukaku zijn sprookje verder te zetten.

Het speelschema van de kwartfinales in de FA Cup:

Zaterdag 19 maart

Zondag 20 maart
Volg de kwartfinales van de FA Cup dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top