Manuel Neuer: klaar om nog meer records te breken bij Bayern en in de Bundesliga

Sport |

Een operatie aan de knie hield Manuel Neuer een dikke maand aan de kant, maar nu is de doelman van Bayern München weer helemaal klaar voor een nieuwe etappe in zijn carrière. Om zo zijn status als een van de beste doelmannen ter wereld nogmaals kracht bij te zetten. In de Champions League ging zijn rentree deze week gepaard met een 7-1 pandoering van RB Salzburg, dat belooft voor komend weekend in de Bundesliga tegen Hoffenheim.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuws kwam begin februari een beetje uit het niets: Manuel Neuer moest een ingreep ondergaan aan de knie. 24 uren eerder stond de bewierookte goalie van Bayern immers nog gewoon onder de lat in een belangrijk duel tegen rivaal Leipzig. De club was bovendien zeer karig met commentaar omtrent die operatie, wat de speculaties voedde. Maar kijk, niets aan de hand (of de knie) zo blijkt, want een maand later is Neuer terug inzetbaar. De 35-jarige Duitser maakte zijn rentree deze week in de achtste finales van de Champions League: Red Bull Salzburg werd belachelijk gemaakt met 7-1 cijfers. Van een comeback gesproken!

De mentale factor

Nochtans ging het ook zonder hun boegbeeld best behoorlijk bij Bayern. Zijn vervanger, Sven Ulreich, zorgde er mee voor dat de rekordmeister ondertussen in de Bundesliga de voorsprong kon uitbouwen tot negen punten op naaste achtervolger Borussia Dortmund. De ploeg van Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Toch is de terugkeer van Neuer in doel een niet onbelangrijke factor, zeker op de Europese scène. Dat weet ook aanvoerder Thomas Müller. “Sven was excellent in doel, hij heeft enkele supersaves gedaan en toonde de juiste mentaliteit. Maar je kunt moeilijk ontkennen dat wanneer Manu bij ons in doel staat, dat wel z’n rol speelt in de hoofden van de tegenstander. En soms stopt hij simpelweg het onstopbare”, vertelde Müller deze week tijdens een persconferentie.

Geschiedenis schrijven

De voorbije seizoenen slaagde Manuel Neuer erin diverse records te breken bij de fiere club uit Beieren en in de Bundesliga. Zo telt hij nu de meeste clean sheets ooit in de Duitse competitie. Waarmee hij zijn voorganger Oliver Kahn onttroonde, nota bene de huidige CEO van Bayern -z'n baas dus. Als Neuer en co dit weekend winnen van Hoffenheim sneuvelt alweer een volgend record: dat van meeste zeges in de Bundesliga. Neuer zou dan aan 311 overwinningen zitten. Hallucinant.

De wedstrijd tegen RB Salzburg deze week was behalve zijn rentree na een korte periode van inactiviteit trouwens óók goed voor een record: de Duitse nationale doelman is nu de speler met de meeste wedstrijden in de Champions League voor Bayern München. 104 wedstrijden speelde hij al op het kampioenenbal. Op die manier vergroot de voormalige Duitse wereldkampioen alleen maar zijn status. Dat van icoon van de Bundesliga én het wereldvoetbal.

Het programma van de 26ste speeldag in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 12 maart

Zondag 13 maart

Volg het beste uit de Bundesliga, met onder meer Hoffenheim - Bayern München van zaterdag 12 maart om 15u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top