Robert Lewandowski doet de strijd om de Gouden Bal opnieuw oplaaien

Sport |

De hattrick van Robert Lewandowski tegen FC Salzburg in de UEFA Champions League was de snelste in de geschiedenis van de competitie, en de spits van Bayern München blijft onverzadigbaar op zoek naar meer. De man toont zich steeds weer een doelpuntenmachine, maar greep tot nu toe naast de Gouden Bal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij zal niet stoppen totdat hij de trofee in handen heeft. Alle seizoenen van Robert Lewandowski bij Bayern München hebben één ding gemeen: of het nu in de Bundesliga is of in de Champions League, de Poolse spits wordt steevast tot de topscorers in de rankings gerekend. De Gouden Bal is hem echter altijd ontglipt, tot ongenoegen van zijn fans… en zelfs van zijn tegenstanders.

Voorrang voor teamtitels

Lionel Messi, die de vorige editie won, had al toegegeven dat zijn rivaal de titel het vorige seizoen verdiende. “Lewandowski heeft een geweldig jaar gehad. Hij toonde de klasse van de spits die hij is. Het gemak waarmee hij scoort! Ik wil Robert zeggen dat het een eer is om met hem te strijden. Ik denk dat je vorig jaar gewonnen zou hebben. Het was niet mogelijk door de pandemie, maar je verdient het.” Voor velen had de centrumspits van de Rekordmeister ook vorig jaar de prijs niet mogen mislopen.

Maar in plaats van medelijden met zichzelf te hebben, heeft de 33-jarige topscorer zich terug in het spel gegooid. De spits heeft dit seizoen al 42 doelpunten gemaakt in 35 wedstrijden, waarvan 12 alleen al in de Champions League. De inwoner van Warschau laat het daar echter niet bij, want met zijn razendsnelle hattrick tegen FC Salzburg heeft hij zojuist het record gebroken van van een zekere Marco Simone, die tot nu toe de snelste speler was om een hattrick te scoren in de Champions League. Dat record dateert van 1996 met AC Milan tegen Rosenborg: Simone trapte toen driemaal raak op 24 minuten tijd, Lewandowski deed het tegen Salzburg in amper 22 minuten. Misschien nóg niet genoeg om eindelijk zijn eerste Gouden Bal te winnen – de tijd moet het uitwijzen – maar Robert Lewandowski heeft Bayern uit het nauw geholpen tegen de Oostenrijkers en zijn ploeg een stap dichter bij de ultieme titel gebracht. Het is een titel die, zoals hij reeds lang begrepen heeft, veel meer waarde heeft dan een individuele onderscheiding…Het programma voor de terugronde van de achtste finales van de Champions League:

Woensdag 9 maart

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top