Is de tandem Kozlowski-Undav een goed surrogaat in afwachting van Vanzeir?

Sport | Met de schorsing van Dante Vanzeir zwerft Deniz Undav alleen rond in de voorhoede van Union. Maar Felice Mazzu lijkt een vervangoplossing bedacht te hebben. Of die goed uitpakt, zien we deze vrijdag op OHL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de uitsluiting van Vanzeir op Charleroi en diens schorsing voor vijf wedstrijden, is de koploper in de Jupiler Pro League blijven steken op een scoreloos gelijkspel tegen Eupen en een nipte zege in Kortrijk. De Brusselaars kaapten de overwinning weg in het slot van de match dankzij een weergaloze pegel in de kruising van Undav.

De twee matchen tonen het belang van Rode Duivel Vanzeir in de selectie van Mazzu, die nog voor de komende drie matchen moet improviseren in zijn aanvalslinie. Maar de jongste wedstrijd tegen Kortrijk heeft alvast een idee doen opborrelen bij de trainer.   

Introducing: Kozlowski

Tegen Eupen speelde Union – bij gebrek aan Vanzeir – met het aanvalsduo Millan-Lapoussin. In het wedstrijdslot werd nog geëxperimenteerd met de tandem Lapoussin-Mitoma. Zonder succes, want de partij eindigde op 0-0, tegen een ploeg die strijdt om het behoud. Zaterdagavond had Mazzu weer z’n Duitse sluipschutter met 21 competitiegoals achter z’n naam ter zijner beschikking. De coach posteerde Undav naast Cameron Puertas. De keuze voor de Zwitser, die gewoonlijk op het middenveld speelt, was wellicht eenmalig. “De keuze voor Cameron, die gewend is om een linie lager te spelen, was niet de goede, en dat is mijn fout – en de mijne alleen”, bekende Mazzu in La Dernière Heure. Maar de oplossing kwam achteraf, bij de invalbeurt van Kacper Kozlowski.  

De Pool, die de voorbije winter getransfereerd werd naar Brighton voor 10 miljoen euro en sindsdien verhuurd is, heeft punten gescoord bij zijn eerste echte optreden voor Union. De aanvallende middenvelder had slechts zes speelminuten gesprokkeld sinds zijn komst in januari, tot hij ad te rekenen kreeg met een blessure die hem een maand aan de kant hield. “Kozi viel geweldig in en vervulde zijn opdracht tot in de perfectie”, gooide Mazzu met bloemetjes. Ook Undav toonde zich tevreden met de prestatie van de Pool. “Hij heeft zich goed uit de slag getrokken. Zijn conditie was niet top bij zijn aankomst en hij moest harder werken dan de rest. Maar we wisten meteen dat hij een heel goede speler is.”

Ligt de oplossing in de tandem Kozlowski-Undav – in afwachting van Vanzeirs terugkeer? Vrijdag krijgen we het antwoord, met de match tegen OHL. De leider wil de kloof met de eerste achtervolger zeker niet verkleind zien worden nu play-off 1 nakende is, en dus zijn de Brusselaars gebeten om te winnen.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en met name de wedstrijd tussen OHL en Union deze vrijdag om 20u45, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top