Wat met Jack Hendry bij Club Brugge?

Sport | In het seizoensbegin was hij nog de onbetwiste titularis, maar Jack Hendry zit nu al meerdere weken op de Brugse bank. Het weerzien met zijn voormalige club KV Oostende, deze zaterdag vanaf 20u45, zal er één in mineur zijn voor de Schot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een moeilijke inlooptijd lijkt Alfred Schreuder de winnende formule gevonden te hebben bij zijn nieuwe club. In de competitie rijgt hij de overtuigende zeges aan elkaar. Ondanks de bittere nederlaag in de beker verkleinde blauw-zwart de kloof met Union tot zeven eenheden, terwijl play-off 1 met rasse schreden nadert. Behalve AA Gent, het zwarte beest van de Bruggelingen dit seizoen, kan niemand Hans Vanaken en co. kloppen. Never change a winning team, denkt Schreuder.

Defensieve kopzorgen

En toch zijn veel waarnemers van mening dat de defensie van Club verre van een omniumverzekering is. Onder het bewind van Philippe Clement lag de defensie al bij momenten onder vuur. Simon Mignolet beging occasionele uitschuivers, of de defensie voor hem was niet secuur, te beginnen bij Stanley Nsoki. Zijn foutjes in de Champions League wogen zwaar door. Maar diegene die het gelag moest betalen voor de wankele verdediging van de landskampioen is wel Jack Hendry. De robuuste verdediger was een onbetwiste titularis onder Clement. Na twee rode kaarten te hebben gepakt – één in de competitie tegen Union en één in de heenmatch van de beker tegen AA Gent – en zijn onzekere optredens sinds de komst van Schreuder, verloor de Schot razendsnel aan krediet bij zijn nieuwe coach.

Hendry verwarmde de jongste vijf wedstrijden in de Jupiler Pro League de Brugse bank. Hij moet toekijken hoe het trio Mata-Nsoki-Mechele sinds 2 februari het vertrouwen geniet. Erger nog, de 26-jarige speler moet tegenwoordig speelminuten sprokkelen bij de beloften, godbetert. Hoe kan zijn situatie zo omslaan? De veranderde speelstijl van Club, waarbij de achterhoede door het open spel kwetsbaarder is, is zonder twijfel één van de verklaringen. Zonder nummer zes op het middenveld moet de defensie veel meer terrein bedekken en is de kans op fouten groter.

En wat als de relatie tussen Hendry en de coach verzuurd was? Het is een veronderstelling, maar andere belangrijke schakels zoals Ruud Vormer en Bas Dost bewijzen toch dat sommige keuzes van de coach hem allesbehalve in dank worden afgenomen. Zijn groep in het gareel houden wordt dan ook een belangrijke opdracht voor Schreuder met het oog op de nakende titelstrijd.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en met name de wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge deze zaterdag om 20u45, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top