Het genie van Luis Enrique straalt af op La Liga

La Liga | De coach van het Spaanse nationale elftal speurt sinds jaar en dag naar jonge talenten op de rand van de doorbraak. Hij geeft ze de kans om te ontbolsteren op het internationale toneel, waarna die ruwe diamanten niet zelden uitgroeien tot fonkelende vedetten in La Liga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hun kunstjes zijn elk weekend te bewonderen in La Liga: Pedri, Gavi, Yeremy Pino, Ferran, ... Jonge goudhaantjes in overvloed, ooit opgepikt door Luis Enrique. De Spaanse bondscoach was vaak de eerste die hen een kans gaf, en die hebben de jonkies gegrepen. Het Spaans kampioenschap is wat het is dankzij dat jong geweld. Naast het mooie weer maken op de Spaanse velden, vertegenwoordigt die jonge garde de toekomst van La Roja.

Talenten van La Liga

Gavi was slechts 17 jaar en 62 dagen jong toen hij opgeroepen werd voor het nationale elftal. Hij werd de jongste speler ooit die debuteerde bij La Roja. Dat was in oktober 2021, tijdens de match van Spanje tegen Italië. La Roja won toen met 1-2. Het is geen toeval dat dat record gevestigd werd onder het bewind van Luis Enrique. Enrique legt zijn vertrouwen in jonge talenten à la Gavi, die vandaag deel uitmaakt van de Barça-kern. Hij speelde al 21 wedstrijden bij de Catalaanse club, waarin hij twee keer raak trof.

Barça rekent ook Pedri tot zijn belangrijkste talenten. Als onbetwiste titularis geniet de ‘jonge Iniesta’ het volste vertrouwen. “Zijn spelinzicht, hoe hij tussen de lijnen zwerft, zich achter de pivot posteert… Hij doet me denken aan Andres Iniesta. Het is een fenomeen zoals ik er zelden gezien heb”, verklaarde Xavi, zijn coach bij Barcelona. Geen wonder dat Luis Enrique hem telkens opnieuw selecteert voor het nationale elftal.

Al deze talenten, die Luis Enrique mee hielp ontbolsteren, maken dit weekend het mooie weer op de Spaanse velden tijdens de 28ste speeldag van La Liga. 

Het programma van de 28ste speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 11 maart

Zondag 13 maart

Maandag 14 maart

Volg het beste uit La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top