Van Imschoot tevreden met nieuw contract De Schrijver: "Blij dat jeugdproduct kansen afdwingt én grijpt"

Challenger Pro League | Pieter De Schrijver tekende donderdag een nieuw contract dat hem tot 2025 in het Herman Vanderpoortenstadion houdt. Een mooie kans voor de youngster die al jaren rondloopt in en rond het Lierse stadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook voor coach Tom Van Imschoot is de contractverlenging van De Schrijver een mooi moment. Hij liet de jonge flankverdediger vorig seizoen debuteren op profniveau en beloonde hem ook dit jaar al regelmatig met speelminuten. De opmars van De Schrijver past volgens de Lierse T1 dan ook perfect binnen het grotere plaatje van de club.

"We zijn als club blij dat een eigen jeugdspeler kansen afdwingt in het eerste elftal én die kansen dan ook nog eens grijpt", vertelt Van Imschoot in een reactie bij ons. "De contractverlenging is een mooie beloning voor Pieter en vormt hopelijk een goede basis om verder op te groeien."

Kansen voor de jeugd

Naast Pieter De Schrijver kreeg ook Maxime Limbombe als puur Liers jeugdproduct al doorbreekkansen van Van Imschoot. De winger speelde vorig seizoen mee in vijf wedstrijden, maar wacht dit seizoen nog wel op zijn eerste speelminuten.

Ook Cel Teunen en Jesse Kieboom hebben een lang verleden bij de club, maar gingen in hun jeugdjaren wel even elders aan de slag. Teunen debuteerde in de Croky Cup (5 minuten tegen Rupel Boom); Kieboom wacht nog op z'n profdebuut.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top