Lierse K. houdt jeugdproduct De Schrijver langer op het Lisp

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen heeft het contract van Pieter De Schrijver opengebroken. De 21-jarige flankverdediger zette zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2025 in Lier zal houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Schrijver speelt sinds 2007 voor Lierse en debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van de Pallieters. Dit seizoen had hij het aanvankelijk moeilijk om de concurrentiestrijd te winnen van nieuwkomer Jonathan Hendrickx, maar sinds enkele weken krijgt hij opnieuw vol zijn kans van coach Tom Van Imschoot. Aanvankelijk door een inactiviteit van Hendrickx, maar de laatste weken staan beiden in de basis.

Hendrickx speelde tegen Waasland-Beveren en RWDM als rechtsbuiten (als vervanger van de geblesseerde Limbombe) terwijl De Schrijver met verve de rechtsachterpositie invulde. Sinds kort is Limbombe wel weer fit en wordt het dus weer wat afwachten hoe Van Imschoot zijn pionnen zal gaan schikken.

Voorbeeld voor de jeugd

Toch staat het buiten kijf dat De Schrijver zich op korte tijd in de harten van de Liersefans gespeeld heeft. De youngster is een van de eerste jeugdspelers die kan doorbreken na de woelige periode die de Pallieters de voorbije jaren toch wel kenden (en waarbij veel jeugdspelers andere oorden opzochten).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top