Anderlecht - Antwerp en Waalse derby op het menu tijdens de 31e speeldag

Jupiler Pro League | Binnenkort valt het doek over de reguliere fase van de Jupiler Pro League. Vorig weekend werd de dertigste speeldag afgewerkt en dit weekend staat alweer de 31ste klaar. Daarin zullen enkele belangrijke hordes genomen worden met het oog op de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beginnen doen we met de leider: Union Sint-Gilloise. De Brusselaars staan na 30 speeldagen nog steeds autoritair op kop en dat met zeven punten voorsprong op Club Brugge dat zaterdag om 20u45 speelt tegen KV Oostende. De troepen van Union-coach Felice Mazzu maken volgens analisten nog steeds grote kans om die leidersplaats vast te houden tot op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie. Om daarin te slagen, moet Union vrijdagavond wel voorbij OH Leuven zien te geraken. Mazzu herinnert zijn manschappen er maar beter aan dat Leuven eind november nog met 1-3 won in het Dudenpark…

Strijd om Europe-play-offs ligt open

Zaterdagavond staat een spannend duel tussen KV Mechelen en Charleroi op het programma (om 16u15). Beide ploegen prijken voorlopig mooi in de top 8, maar willen koste wat kost drie nieuwe punten behalen om hun plaats in Play-off 2 veilig te stellen. Die top 8 kan nog vervolledigd worden door Cercle Brugge. Zij nemen het zaterdagavond (om 18u30) thuis immers op tegen KV Kortrijk en verkeren in goede doen na gelijke spelen tegen Racing Genk en KV Mechelen. Als de spelers van coach Dominik Thalhammer dit weekend de drie punten thuis kunnen houden, komt de de achtste plaats van Racing Genk in het vizier.

KAS Eupen stapt zaterdagavond op de bus richting Zulte Waregem. Daar zal het (om 18u30) proberen op zijn goede elan verder te gaan. De Oostkantonners wonnen afgelopen weekend van OH Leuven en hoeven zich al een tijdje geen zorgen meer te maken over een eventuele degradatie.

Net als de strijd om de Champions play-off

Zondag gaat Antwerp op bezoek bij RSC Anderlecht (13u30) in een wedstrijd die heel wat Play-off 1-potentieel heeft. Zowel Paars-wit als the Great Old zijn echter nog niet zeker van de Champions play-off en zullen alles op alles zetten om de drie punten te veilig te stellen. AA Gent kan dit weekend (vanaf 18u30) wel eens de lachende derde worden. Als de Buffalo’s dit weekend winnen tegen Beerschot, houden ze de druk hoog op Anderlecht en Antwerp. Voor Beerschot wordt de wedstrijd tegen AA Gent dan weer de wedstrijd van de allerlaatste kans. Als de Kielse Ratten die niet weten te winnen, wordt degradatie haast onvermijdelijk.

Voor het zover is, vindt er in het oosten van het land nog een Limburgse derby plaats. Racing Genk neemt het thuis immers op tegen Sint-Truiden (16u00) en zal opnieuw proberen de top 8 binnen te sluipen. Aan het einde van de avond (om 21u00) vindt er nog een derby plaats. Standard neemt het immers op tegen streekgenoot Seraing. Seraing bengelt momenteel nog boven de allerlaatste plaats in Jupiler Pro League en wil Beerschot vast en zeker geen hoop meer geven in de strijd om de rechtstreekse degradatie.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de 31e speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 11 maart
Zaterdag 12 maart
Zondag 13 maart
Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top