Is Asier Illarramendi definitief terug bij Real Sociedad?

La Liga |

Asier Illarramendi maakte afgelopen weekend zijn rentree in La Liga met Real Sociedad. De 31-jarige Spanjaard, al jaren aanvoerder van het team, hoopt dat zijn blessureproblemen nu tot het verleden behoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie rotseizoenen, en drie jaren die hem in een neerwaartse spiraal van blessures en spierproblemen brachten: Asier Illarramendi  heeft een moeilijke periode achter de rug. Afgelopen zondag stond hij voor het eerst in negen maanden weer in de basis, en hij kon met Real Sociedad genieten van een La Liga-wedstrijd tegen Osasuna. “Het is lang geleden dat ik zo’n plezier op het veld heb gehad en ik ben erg blij”, zei de voormalige Real Madrid-speler na de wedstrijd. “Ik ben ook de fans dankbaar die me aanmoedigden en steunden. Na zo’n lange tijd zonder te kunnen genieten van dit alles... Ik ben erg blij.”

Want hoewel hij afgelopen december één helft meespeelde in de Copa del Rey en onlangs een minuut speeltijd kreeg tegen Leipzig in de Europa League, was Illarramendi sinds 16 mei 2021 geen enkele keer meer in La Liga verschenen. Een eeuwigheid. Reden hiervoor zijn de fysieke problemen die hem sinds februari 2019 hebben geplaagd. In die tijd liep de middenvelder een vervelende spierblessure op die hem tweemaal naar de operatiekamer leidde en die het begin betekende van een helse cyclus.

12 optredens in 3 jaar

Hij trad alleen nog maar aan in de eerste drie wedstrijden van het volgende seizoen voor hij zijn enkel blesseerde en daarbij zijn abductorspier scheurde. Als gevolg daarvan eindigde zijn seizoen al in augustus. In het seizoen 2020-2021 verscheen hij slechts negen keer voor Sociedad, alle competities samengeteld. De emblematische nummer 4 kreeg aan het begin van het seizoen opnieuw te kampen met fysieke problemen, maar sloot zich in november weer bij de selectie aan en op 15 december speelde hij een halve bekerwedstrijd in Palencia.

Illarramendi, die al enkele maanden deel uitmaakt van het kernteam van Imanol Alguacil, was tot afgelopen zondag nog nooit van de bank verdwenen in La Liga. De Baskische coach voelde ditmaal aan dat de tijd eindelijk rijp was om zijn aanvoerder weer te laten lopen voor zijn geld, en die stelde niet teleur. Illarramendi leverde een zeer overtuigend optreden in het hart van de wedstrijd, waardevol zowel in het lanceren van aanvallende acties als in zijn verdedigende werk.

De mislukking in Madrid

Hoewel hij in het begin van zijn carrière gespaard bleef van lange onbeschikbaarheden, had de speler uit het Baskenland al een moeilijke tijd achter de rug bij Real Madrid, waar hij in 2013 op 23-jarige leeftijd was binnengehaald voor net geen 40 miljoen euro. Hij werd aangeprezen als de opvolger van Xabi Alonso, maar ‘Illarra’ slaagde er nooit in een plaats op het middenveld te veroveren. Hij speelde twee seizoenen lang heel weinig en keerde twee jaar later terug naar zijn oude club.

Nu hij sinds 2015 terug is in het Baskenland, is Illarramendi uitgegroeid tot de onbetwiste aanvoerder van zijn geliefde thuisclub. Als hij zijn ritme terugvindt en eindelijk weer vrij kan blijven van blessures, zullen zijn kwaliteiten en leiderschap een belangrijke troef zijn voor het team in de zoektocht naar een Europese plaats. Maar zullen ze zaterdag effectief iets kunnen doen tegen de voormalige club van Illarramendi?

Het programma van speeldag 27 in La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 4 maart

Zaterdag 5 maart

Zondag 6 maart

Volg het beste uit La Liga, met nu zaterdag om 21u de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top