Virton evenaart (nu al) het record van meest gebruikte spelers in één seizoen

Challenger Pro League | Excelsior Virton incasseerde afgelopen weekend een zesde opeenvolgende nederlaag onder de nieuwe coach Pablo Correa. De Uruguayaan probeert nochtans (net als z'n voorganger) alle mogelijke middelen binnen zijn kern uit te putten en dat leverde nu een record op dat niemand voor mogelijk had gehouden enkele weken voor de start van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Cédric Sofiane Augarreau stuurde de Luxemburgse formatie afgelopen weekend al de 36e speler het veld op dit seizoen. De Fransman was een van de vele nieuwkomers tijdens de winterse transferperiode en kreeg tegen Deinze zijn eerste speelminuten.

Virton evenaart zo het competitierecord van Club NXT. De Bruggelingen stelden vorig seizoen ook 36 verschillende spelers op (over 28 speeldagen) en braken toen het record van Sporting Lokeren (35 spelers in 2019-2020).

Het record van Virton is des te opmerkelijker aangezien de club een dikke week voor de start van de competitie amper twee spelers onder contract had liggen. Eén van die twee (Shawn Hery) kwam dan ook nog eens niet in actie dit seizoen (haalde slechts 1x de kern) en maakte zijn kastje leeg tijdens de winterstop.

'Zuinige' Pallieters

Aan de andere kant van de tabel lijkt Lierse Kempenzonen op weg om het minste spelers in te zetten tijdens een 1B-seizoen. Coach Tom Van Imschoot stuurde dit seizoen nog maar 19 spelers de wei in. Het laagterecord staat momenteel nog op naam van KVC Westerlo. In 2018-2019 werden er 21 Kemphanen ingezet in 28 wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top