Is Seraing gedoemd tot barragematchen? Er is nog hoop.

Jupiler Pro League |

RFC Seraing heeft een moeilijk seizoen gehad in de Jupiler Pro League. De ploeg met rood en zwart als clubkleuren staat al maanden onderaan in de Eerste klasse A en lijkt veroordeeld tot de 17e plaats. Maar een blik op de resterende wedstrijden in het reguliere kampioenschap moet hen er nog in doen geloven dat rechtstreeks behoud nog mogelijk is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige zondag tegen Zulte-Waregem miste RFC Seraing een enorme kans om terug op het goede spoor te komen. Een overwinning tegen de ‘Boeren’ uit West-Vlaanderen zou hen in staat hebben gesteld de kloof op hun tegenstanders en dus bijgevolg ook op KAS Eupen en Standard te dichten. Door de nederlaag tegen Zulte Waregem staan de Metallo’s vijf punten achter op Eupen dat op de 16e plaats staat. En met nog vijf wedstrijden te gaan, kan het moeilijk worden om de rivalen nog in te halen.

Maar ook niet onmogelijk. De kalender is RFC Seraing in de slotfase van het reguliere kampioenschap gunstig gezind waardoor de club er misschien toch nog wat meer in gaat geloven. De thuiswedstrijd tegen Club Brugge zaterdag is uiteraard een enorme opgave voor Jean-Louis Garcia en zijn spelers, maar de overige wedstrijden lijken meer haalbaar. Als de Luikenaars nog geloven in een rechtstreeks behoud, zal de beslissing sowieso in die wedstrijden vallen.

Behoud eind maart veiligstellen ligt binnen bereik

De wedstrijd tegen Club Brugge zal niet makkelijk zijn, en we kunnen ons niet echt voorstellen dat Seraing punten pakt tegen de titelverdedigers. Aan de andere kant moeten de twee wedstrijden die daarop in de maand maart volgen Seraing in staat stellen om alsnog op te schuiven in het klassement. Een week na Brugge reist de ploeg van coach Garcia af naar Standard. De Rouches zijn volledig de kluts kwijt en dat Seraing van hen wint is niet uitgesloten.

Vervolgens ontvangt RFC Seraing OH Leuven. OHL doet het de jongste maanden veel beter dan in vergelijking met het begin van het seizoen, maar op papier zijn ze nog steeds een ploeg waartegen Seraing punten kan pakken. Zelfs een gelijkspel zou goed zijn, al was het maar om verder weg te komen van de 18e plaats, waardoor je rechtstreeks naar 1B degradeert. Tot slot wacht begin april nog een trip naar KV Oostende, een op papier ook haalbare kaart, alvorens thuis af te sluiten tegen KRC Genk.

De spelers moeten wakker worden

Net als Standard lijkt ook Seraing soms totaal afwezig in zijn wedstrijden. Er zijn een paar flitsen van schitterend spel op links of rechts, maar niet genoeg over een hele wedstrijd om echt te hopen om hun tegenstanders te overklassen. Al maanden lijkt Seraing een wat vormloze ploeg te zijn, zonder ideeën en vooral zonder creatieve ingrepen om die problemen op te lossen

De laatste 5 wedstrijden hebben de aanvallers van Seraing zelf niet kunnen scoren. Het is een oud zeer dat hen heel het seizoen al parten speelt. Sinds begin 2022 heeft Seraing slechts 3 doelpunten kunnen scoren. Een mager cijfer, dat niet meteen optimistisch stemt. Tenzij de Metallo’s nu wakker schieten, op het moment dat het hoognodig is? Het wordt tijd in elk geval als ze de barragewedstrijden willen vermijden.

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen RFC Seraing en Club Brugge op zaterdag 5 maart om 20u45, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top