Andreas Skov Olsen heeft zijn ritme gevonden bij Club Brugge

Sport | De 29ste speeldag van de Jupiler Pro League is achter de rug. Zoals elke maandag heeft Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend voor jou klaarliggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Andreas Skov Olsen

Club Brugge maakte zondag een statement door concurrent Royal Antwerp FC met 4-1 te verslaan. De Bruggelingen boekten zo een derde zege op rij en daardoor waren ze de winnaar van het weekend, aangezien ook Union SG en RSC Anderlecht punten lieten liggen. Tegen Antwerp was Andreas Skov Olsen één van de absolute uitblinkers. De Deen bezorgde op zijn rechterflank zijn tegenstander een helse namiddag. Met een loepzuivere voorzet bood hij Denis Odoi de 1-1 aan en de Deense international, die in januari voor 6 miljoen euro overkwam van Bologna, wist zijn uitstekende prestatie ook nog eens te bekronen met een doelpunt. Het was bovendien zijn eerste treffer in Brugse loondienst. "Mentaal is dit doelpunt erg belangrijk voor mij en ik hoop dat het de eerste is van een hele lange reeks", reageerde hij voor de microfoon van Eleven Sports. De flankaanvaller was al voor de derde wedstrijd op rij betrokken bij een doelpunt, voordien was hij twee keer goed voor een assist, en hij lijkt zijn ritme te hebben gevonden in Venetië van het Noorden.

Het doelpunt van het weekend: Adem Zorgane

Sporting Charleroi leek vrijdagavond op een pijnlijke nederlaag af te steven op het veld van rode lantaarn Beerschot. De mannen van Edward Still toonden karakter en wisten alsnog met 2-3 te winnen op het Kiel. Het was Adem Zorgane die iets minder dan een kwartier voor het einde van de wedstrijd het winnende doelpunt scoorde. De Algerijn, die sinds 8 augustus het net niet meer had gevonden, infiltreerde in de rechthoek en na enkele tussenstations kreeg hij de bal in het strafschop en de middenvelder liet Mike Vanhamel kansloos. Het was de tweede opeenvolgende zege voor de Carolo’s, terwijl Beerschot met anderhalf been in Eerste Klasse B staat.

Cijfer van het weekend: 7

Zulte Waregem wist tegen Seraing eindelijk af te rekenen met een zeer slechte reeks, want het wist voordien 7 wedstrijden op rij niet te winnen. Essevee wist via de onvermijdelijke Jelle Vossen, die zijn vijftiende goal van het seizoen scoorde, een zeer belangrijke zege in de strijd om het behoud te boeken. Het was voor Zulte Waregem al van 26 december 2021 geleden dat ze nog eens konden proeven van de smaak van een overwinning. Het was dus een belangrijke driepunter voor de mannen van coach Timmy Simons, die nu zes punten voorsprong hebben op nummer zeventien Seraing.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top