De Jupiler Pro League heeft op speeldag 30 de Waalse en Antwerpse derby in petto

Jupiler Pro League | In Jupiler Pro League is het stilaan ‘money time’. Er zijn nog vijf speeldagen af te werken en op de 30ste speeldag staat vooral de strijd om de Champions' Play-Offs centraal. Zo moet onder meer Royal Antwerp FC flink aan de bak in de Antwerpse derby tegen Beerschot en ook de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard staat op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Mechelen kan zijn concurrenten vrijdagavond om 20u45 meteen onder druk zetten. De Maneblussers trekken naar STVV, goed bezig met een 10 op 12, en voor Wouter Vrancken is het een terugkeer naar de club waar hij groot werd als speler. KV Mechelen mag nog altijd hopen op de top vier, maar moet dan wel winnen in Limburg.

Union SG en Club Brugge

Op zaterdag openen Cercle Brugge en KRC Genk om 16u15 de debatten. Beiden strijden voor Play-Off II en Genk heeft de beste papieren. Genk heeft vijf punten meer dan de Bruggelingen. Om 18u30 moet leider Union SG op bezoek gaan bij KV Kortrijk. De Brusselaars willen na het puntenverlies tegen Eupen weer aanknopen met een driepunter en Deniz Undav keert terug uit schorsing. Club Brugge lijkt voor een relatief makkelijke opdracht te staan op het veld van Seraing (20u45). De landskampioen gaat voor een knappe twaalf op twaalf.

Twee derby’s op één dag

Zondag staat er in Antwerpen de match van het jaar op het programma. Antwerp, dat een 3 op 12 pakte, ontvangt op de Bosuil stadsgenoot Beerschot. Beide ploegen moéten winnen: Antwerp heeft de drie punten nodig want het voelt de hete adem van Anderlecht en AA Gent in zijn nek, Beerschot kan in de strijd om het behoud alleen nog maar tevreden zijn met overwinningen.

Om 16u zal Anderlecht het puntenverlies van vorige week tegen OHL willen wegspelen in het eigen Lotto Park. Michael Murillo en trainer Vincent Kompany pakten vorige week rood en moeten in de tribune zitten tegen KV Oostende. Om 18u30 is er dan de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard. De Carolo’s strijden om de top vier, terwijl voor Standard het seizoen niet snel genoeg voorbij kan zijn. Kunnen zij hun fans nog een beetje plezieren met een zege in de derby?

Om 21u worden er nog twee duels afgewerkt. AA Gent blijft jagen op een ticket voor de Champions' Play-Offs en met Zulte Waregem krijgen ze op papier een hapklare brok voorgeschoteld. In het andere duel hopen KAS Eupen en Oud-Heverlee Leuven hun grijze seizoen nog wat kleur te geven met een overwinning.

Het volledige programma van de 30ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 4 maart

Zaterdag 5 maart
Zondag 6 maart
Volg de Jupiler Pro League integraal via de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top