Niemand scoorde dit seizoen vaker tegen Westerlo dan... Pietro Perdichizzi

Challenger Pro League | KVC Westerlo boekte vrijdag een belangrijke overwinning in de topper tegen Waasland-Beveren. De Kempenaars moesten nochtans een achterstand ophalen na een owngoal van Pietro Perdichizzi. De verdediger - die dit seizoen een absolute sterkhouder is in het hart van de Westelse defensie - was met die owngoal niet aan zijn proefstuk toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerder scoorde de 29-jarige verdediger ook al eens tegen zijn eigen team in de wedstrijd bij Moeskroen (speeldag 6). Ook toen bleef de owngoal zonder gevolgen, want ook in die match wonnen de Kemphanen uiteindelijk met 1-2.

Met zijn twee owngoals is Perdichizzi wel (gedeeld) de vlotste doelpuntenmaker tegen KVC Westerlo. Enkel Challouk en Mertens (beiden Deinze) konden dit seizoen ook al twee goals maken tegen de competitieleider. Voor het overige slaagde geen enkele andere speler erin om David Jensen meer dan 1x te kloppen.

Die David Jensen heeft trouwens zelf ook al een owngoal op zijn naam staan. Hij werkte de bal in eigen doel tegen (alweer) Moeskroen in de met 4-3 gewonnen match op speeldag 14.

Westerlo zit zo al aan drie owngoals dit seizoen. Geen enkel ander team maakte al zoveel eigen doelpunten. Lierse Kempenzonen zit aan twee (Abdallah en Poelmans) terwijl RWDM (Dante) en Waasland-Beveren (Schoonbaert) aan één owngoal zitten.

De stelling dat de enige ploeg die Westerlo dit seizoen nog kan bedreigen ook effectief Westerlo is; krijgt zo toch een kleine extra dimensie. Al zorgde de Westelse teamspirit er wel telkens voor dat de owngoals uiteindelijk nog geen puntenverlies opleverden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top