Club Brugge en AA Gent willen wrange nasmaak wegspoelen in de Beker van België

Sport | Club Brugge gaat in het eigen Jan Breydelstadion voor een tweede bekerfinale in drie jaar tijd. De landskampioen ontvangt woensdag AA Gent en won de heenmatch van de halve finale met 0-1 in de Ghelamco Arena. Beide ploegen willen voor eerherstel gaan in de Beker van België, want daar kenden ze de afgelopen jaren weinig succes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze nieuwe ‘Slag om Vlaanderen’ zullen ze in Brugge toch met de nodige twijfels aan de partij beginnen. Enkele weken geleden wist AA Gent immers met 1-2 te winnen op het veld van Club Brugge. De troepen van Hein Vanhaezebrouck speelden toen een zeer sterke wedstrijd en Alfred Schreuder werd die dag tactisch overklast door de Gentse coach. Andrew Hjulsager, Tarik Tissoudali en Charles De Ketelaere waren toen de schutters van dienst.

De Bruggelingen zijn dus gewaarschuwd, AA Gent gelooft dus nog volop in een eerste bekerfinale sinds 2019. Ze wonnen in de competitie dus met 1-2 in Brugge, maar in de bekermatch waren ze ook een stuk beter. Dat gaf Schreuder nadien ook openlijk toe. “We hebben niet verdiend gewonnen. Maar het is ook zo dat Gent gewoon de kansen moet afmaken en dat hebben ze niet gedaan”, zei hij na die match tegen Sporza.

Verloren finales

Bij Club Brugge hebben ze de afgelopen jaren wel een bekerreputatie bij elkaar gespeeld, al lieten ze de eindzege te vaak door hun handen glippen. Sinds 2015 haalde het drie keer de finale, maar het verloor die wel twee keer. In 2015 werd er nog gewonnen tegen Anderlecht, maar tegen Standard (2016) en Royal Antwerp FC (2020) moest het telkens teleurgesteld afdruipen. AA Gent won de Croky Cup voor het laatst in 2010 tegen Cercle Brugge, in 2019 was KV Mechelen te sterk in de finale.

Vorig jaar sneuvelden de twee in de kwartfinales, Gent tegen Eupen en Club tegen Standard. Het is voor Club Brugge de derde keer in vijf jaar dat ze de halve finales bereiken. Tegen Standard werd het uitgeschakeld, Zulte Waregem werd wel verslagen. AA Gent bereikte één keer de halve finale en wist toen KV Oostende uit te schakelen. Welke club zal deze keer de finale bereiken?

Volg de terugwedstrijd van de halve finale in de Croky Cup tussen Club Brugge en KAA Gent en nu woensdag vanaf 20u25 op VTM 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top