Is Majeed Ashimeru de X-factor die Anderlecht naar de finale van de Croky Cup kan brengen?

Sport | De afgelopen weken heeft Majeed Ashimeru zijn spelniveau flink opgevoerd: de Ghanees heeft zich flink omhooggewerkt in het elftal van Kompany en wordt nu beschouwd als één van de sterkhouders van de ploeg. Zal dit nog steeds het geval zijn tegen Eupen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na zijn aankomst in de afgelopen winter nam Majeed Ashimeru de tijd om te wennen aan het ritme van Anderlecht. Kwatongen beweerden zelfs dat hij ondanks verschillende matchen als titularis nooit kon overtuigen met zijn prestaties. Er werd fluisterend afgevraagd waarom Kompany hem niet liet gaan.

Vanwege de zomermercato werd Ashimeru noodgedwongen naar de bank verwezen, waar de middenvelder genoegen moest nemen met enkele invalbeurten. Maar door de blessure van Kristoffer Olsson lonkten er begin februari opnieuw kansen voor Ashimeru. Tegen Eupen mocht Ashimeru in het basiselftal spelen en leverde hij uitstekend voetbal af. Ook bij de wedstrijden tegen Zulte (een assist) en Genk (een doelpunt) tekende hij present.

Hij verbetert anderen

Velen hadden in de wedstrijd tegen Eupen verwacht dat Ashimeru onhandig zou presteren, maar hij verraste vriend en vijand met zijn aanwezigheid in het spel en zijn hulpvaardigheid tegenover andere spelers. Hij vormde de ideale schakel tussen alle offensieve onderdelen van Anderlecht. Zijn bewegingen en zijn passes zorgden ervoor dat zijn teamgenoten beter konden spelen.

"Iedereen heeft zijn tijd nodig en zijn plaats. Voor mij is consistentie het belangrijkste. Maar ik was niet verrast door wat hij deed tegen Eupen, nee. Ik wist dat hij in staat was om dit soort prestaties neer te zetten", zei Vincent Kompany destijds in een interview. Tegenover de Panda's kan Magic Majeed, zoals de supporters van Anderlecht hem nu noemen, wel eens één van de spelers kunnen worden die het spel naar hun hand zetten.

Heropleving van Eupen?

Na de nipte 2-2 in de heenwedstrijd, bracht Anderlecht enkele dagen later een zware 4-1 toe aan de Panda's in de competitie. Maar sinds deze twee wedstrijden zijn er heel wat omstandigheden veranderd in Eupen. Of beter gezegd, de trainer is veranderd. Stefan Krämer werd immers uit zijn functie ontheven en zijn plaatsvervanger Michael Valkanis mocht hem vervangen. Het management hoopte hiermee de club uit een duikvlucht van slechte resultaten te halen.

En misschien heeft dat plan wel gewerkt. Tegen Club Brugge konden we een nieuw Eupen zien. Het is een feit dat Brugge alle drie de punten pakte, maar de gastheren hebben flink weerstand geboden en met veel energie gespeeld. Kan Eupen met deze mentaliteit een goed resultaat neerzetten in het Lotto Park? Misschien niet, maar de Anderlecht-spelers moeten goed beseffen dat ze de zege niet in de schoot geworpen zullen krijgen.

Volg donderdag 3 maart om 20u45 de halve finale van de Beker van België tussen RSC Anderlecht en KAS Eupen live via Sporza op Canvas om 20u35.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top