Club Brugge - Antwerp en Standard - Gent op de kalender van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Op de 29e speeldag van de Jupiler Pro League kan de voetbalsupporter opnieuw genieten van twee aantrekkelijke duels: Club Brugge-Antwerp en Standard-Gent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond om 20u45 speelt Beerschot opnieuw voor behoud in eerste klasse tegen Sporting Charleroi. De Antwerpse ploeg heeft nog zes speeldagen (normaal zelfs zeven aangezien de wedstrijd tegen Standard later nog wordt gespeeld) te gaan om hun achterstand van zeven punten op RFC Seraing in te halen. De Carolo’s zullen de overwinning echter niet weggeven, aangezien ze zelf geen fouten willen maken om de top 4 van het klassement nog binnen bereik te houden.

Mechelen kan Anderlecht onder druk zetten

Union is al langer zeker van play-off 1 en kan dit weekend relatief ontspannen beginnen aan de wedstrijd tegen Eupen aanstaande zaterdag om 16u15. De mannen van Felice Mazzu kunnen dan hun voorsprong verder vergroten, al zullen ze het zonder het duo Vanzeir-Undav in de aanval moeten doen. Nikola Storm kan zijn statistieken zaterdag vanaf 18u30 verder voeden tijdens een duel tegen Cercle Brugge. Mechelen staat op een zucht van de top 4 en kan bij winst Anderlecht, dat later op de avond speelt, verder onder druk zetten.

Tegelijkertijd probeert Sint-Truiden een vierde overwinning op rij te behalen tegen KV Oostende om zo dichter bij de top 8 te komen. Maar later op de avond is het vooral uitkijken naar de match tussen OHL en Anderlecht omstreeks 20u45. Paars-wit duwde Genk vorige week uit de top 6 maar moet nog steeds opletten voor andere ploegen die hun plek in play-off 1 kunnen bemachtigen. Als Mechelen kan winnen en Anderlecht gaat onderuit, kunnen de rollen in de rangschikking helemaal omgedraaid worden. 

Seraing en Zulte Waregem in gevarenzone

Omdat alles in de top 4 danig dicht bij elkaar ligt, zijn Club Brugge en Antwerp nog niet zeker van hun plek in play-off 1. De ploegen staan nu respectievelijk tweede en derde in de Jupiler Pro League en nemen het zondag om 13u30 tegen elkaar op in het Jan Breydelstadion. Er staat dus heel wat op het spel. Later op de middag, omstreeks 16u, spelen Genk en KV Kortrijk tegen elkaar. De Kerels willen er wellicht alles aan doen om de top 8 te bereiken en bij verlies voor de Limburgers zijn zij hun plekje bij die beste acht ploegen bijna kwijt.

Gent heeft zich nog niet neergelegd bij de race om de Champion's Play-offs. De Buffalo’s moesten vorige week niet spelen tegen Seraing vanwege de storm maar mogen deze week terug aan de bak in een wedstrijd tegen Luik omstreeks 18u30 zondagavond. Standard moet de drie punten binnenhalen om niet nog verder weg te zakken in de rangschikking. Het is nog maar de vraag of play-off 2 nog mogelijk is voor de Luikse ploeg. De laatste wedstrijd van de 29e speeldag zal bovendien cruciaal zijn. Zulte Waregem verwelkomt om 21u RFC Seraing voor een wedstrijd onderaan het klassement. De voorlaaatste en op-een-na-voorlaatste nemen het dan op tegen elkaar. Spanning verzekerd dus.

Het volledige programma van speeldag 29 in de Jupiler Pro League :

Vrijdag 25 februari

Zaterdag 26 februari

Zondag 27 februari

Volg de Jupiler Pro League integraal via de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top