Yari Verschaeren deed zijn nieuwe rugnummer 10 alle eer aan tegen Racing Genk

Sport | Dit weekend stond de 28e speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Door het stormweer werd één wedstrijd uitgesteld, maar de acht overige matches werden gelukkig wel gespeeld. Zoals elke maandag vertelt Pickx Sports je over de man, het doelpunt en het nummer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Yari Verschaeren

Sinds dit weekend is het Anderlecht-jeugdproduct Yari Verschaeren de nieuwe nummer 10 bij paars-wit en dat moest gevierd worden door aanvallende middenvelder. Hij deed dat door zijn team goed op weg te helpen naar het openingsdoelpunt (1-0, 36’) en door zelf op schitterende wijze te scoren in de 41e minuut (2-0). Dankzij deze overwinning drukt Anderlecht de top 4-ambities van Racing Genk verder de kop in en doet het een uitstekende zaak in het klassement. Verschaeren was na afloop van de wedstrijd blij met zowel de overwinning, zijn zesde doelpunt van het seizoen en zijn nieuwe rugnummer. “Ik wou de supporters iets teruggeven met het nieuwe nummer”, klonk het. “Ik heb voor het nummer 10 gekozen omdat het me een positieve boost geeft en als je ziet wie dat nummer al gedragen heeft, ben ik blij om ook in dat lijstje terecht te komen.”

Doelpunt van het weekend: Sargis Adamyan

Verschaeren scoorde dan wel een knap doelpunt, toch gaat de trofee van doelpunt van het weekend volgens ons naar Sargis Adamyan. De Servische international die deze winter op uitleenbasis overkwam van het Duitse Hoffenheim rondde een perfect opgebouwde Brugse aanval af en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor Club. Blauw-zwart speelde heus niet denderend tegen Charleroi (1-3), maar was wel klinisch genoeg om zijn voorsprong te verdedigen, de match dood te leggen en te wachten op de finale genadeslag van Adamyan in de 90e minuut. Omdat Antwerp verzaakte te winnen tegen KV Mechelen komt Club opnieuw op de tweede plaats te staan in het klassement.

Cijfer van het weekend: 15

KV Mechelen had deze week maar één opdracht tegen Antwerp en dat was de scheve schaats die het vorige week had gereden tegen Racing Genk (4-1), koste wat kost rechtzetten. Coach Wouter Vrancken rekende hiervoor op de diensten van Rob Schoofs, Hugo Cuypers en Nikola Storm. Schoofs heerste als vanouds op het middenveld, terwijl Cuypers en Storm elk hun goaltje maakten tegen The Great Old (1-2). Dankzij die laatste goal, heeft Storm nu al 15 doelpunten gemaakt dit seizoen. De voormalige Bruggeling is dan ook aan zijn meest doelpuntrijke seizoen bezig sinds hij in eerste klasse voetbalt en hij houdt op die manier KV Mechelen in de running om de strijd voor de kostbare play-off 1-tickets.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang via de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top